24 Μαΐ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 24 Μαΐ 2018 - 2:28 π.μ.

Κρήτη: Πολύτιμα μαθήματα μαγειρικής στους κρατούμενους

Ένα πολύτιμο εφόδιο το οποίο θα τους βοηθήσει να επανενταχθούν στην κοινωνία απέκτησαν 22 κρατούμενοι του καταστήματος «Κρήτη 1» στα Χανιά.

Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι συμμετείχαν από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Μαγειρική» που υλοποιήθηκε στη φυλακή. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υλοποιήθηκε από το Κ.Ε.Κ ΟΑΕΔ Λαμίας και απευθύνθηκε σε κρατούμενους του καταστήματος, 22 από τους οποίους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωσή του, έλαβαν πλήρη κατάρτιση για το αντικείμενο της μαγειρικής, με επάρκεια γνώσης αρκετή για να εξασκήσουν στο μέλλον το επάγγελμα του μάγειρα.

«Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο η αναγκαιότητα υλοποίησης ανάλογων δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης των κρατουμένων με γνώμονα την κοινωνική τους και επαγγελματική τους επανένταξη», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Οι ωφελούμενοι κρατούμενοι θα λάβουν τα πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Καταστήματος Κράτησης Χανίων.

πηγή: ekriti


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Κρήτη: Πολύτιμα μαθήματα μαγειρικής στους κρατούμενους Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top