• ΡΟΗ

  15 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 15 Μαΐ 2018 - 3:55 μ.μ.

  Μοναδική ελπίδα για τον Άσαντ η ρωσική επέμβαση στην Συρία σύμφωνα με τους Βρετανούς

  Τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον της αντιπολίτευσης στη Συρία αυξήθηκαν κατά 150% μετά την επέμβαση της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο 2015, μόνο 14% είχαν στόχο την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και επέτρεψαν στο καθεστώς να ανακτήσει τον έλεγχο της μισής Συρίας, σύμφωνα με έκθεση του IHS Markit του βρετανικού ομίλου Jane's.
  Σύμφωνα με την ανάλυση του Κέντρου για την Τρομοκρατία και την Εξέγερση του IHS Markit του ομίλου Jane's (JTIC), το συριακό καθεστώς τριπλασίασε τις εκτάσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του, περνώντας από το 16% του εδάφους στα μέσα Σεπτεμβρίου 2015 στο 47% στα τέλη Μαρτίου 2018.
  Η ρωσική επέμβαση όχι μόνο εξασφάλισε την επιβίωση του καθεστώτος του Άσαντ, αλλά και άλλαξε με αποφασιστικό τρόπο την πορεία της σύγκρουσης απέναντι σε ευρύ φάσμα δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη χώρα, αναφέρεται στην έκθεση.
  «Η ρωσική επέμβαση παρέσχε στο συριακό καθεστώς τον χώρο και τον χρόνο για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του σε στρατηγικές θέσεις και να χρησιμοποιήσει μαζικά την ισχύ για να ανακαταλάβει εδάφη που ελέγχονταν από τους αντάρτες», υπογράμμισε ο Μάθιου Χένμαν, διευθυντής του JTIC.
  «Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν δείχνουν τον ρόλο των αεροπορικών πληγμάτων στη στρατηγική αυτή, με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ανίκανες σε μεγάλο βαθμό να αμυνθούν, ακόμη και να απαντήσουν, στην απειλή που δημιουργούνταν από την κυριαρχία στον αέρα», σύμφωνα με τον ίδιο.
  Το συριακό καθεστώς ανακατέλαβε έτσι μεγάλα τμήματα στο κέντρο της χώρας, αλλά και διατήρησε υπό τον έλεγχό του ζωτικής σημασίας αστικά κέντρα και στρατηγικές θέσεις κλειδιά, όπως τις πόλεις Χαλέπι, Χάμα και Χομς ή την Ντέιρ Ελ Ζορ, κοντά στα ι

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Μοναδική ελπίδα για τον Άσαντ η ρωσική επέμβαση στην Συρία σύμφωνα με τους Βρετανούς Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top