• ΡΟΗ

  14 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 14 Μαΐ 2018 - 8:31 μ.μ.

  Ιταλία: Νέα αναβολή στο σχηματισμό κυβέρνησης ζήτησαν τα Πέντε Αστέρια

  Άλλη μία αναβολή πήραν οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία, αφού ο αρχηγός του κόμματος Πέντε Αστέρια, Λουίτζι ντι Μάιο ζήτησε παράταση κατόπιν συνάντησης με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. 
  «Οι διάφορες επαφές με τη Λέγκα ολοκληρώθηκαν με αναφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρόκειται για κυβέρνηση της αλλαγής, με συμβόλαιο το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς το γερμανικό μοντέλο. Τα μέλη μας θα το κρίνουν μέσω διαδικτύου», δήλωσε ο Ντι Μάιο, λέγοντας ότι είναι περήφανος για τα αποτελέσματα.
  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους επιμέρους τομείς του κυβερνητικού προγράμματος και ειδικότερα στη στήριξη των ανέργων, την αλλαγή του νόμου για την συνταξιοδότηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς.
  «Δημοσίως δεν υπάρχουν ονόματα»
  Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, οι συζητήσεις με τη Λέγκα γίνονται γύρω από το πρόγραμμα και θα ακολουθήσει η συζήτηση «για τους εκτελεστές του προγράμματος».
  «Συμφωνούμε με την Λέγκα ότι δημοσίως, δεν υπάρχουν ονόματα και ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό συμβόλαιο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση θα έχει ευρωπαϊκές αλλά και εκτός Ευρώπης υποχρεώσεις, με ειδική αναφορά στην μεταρρύθμιση του Δουβλίνου αλλά και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.
  «Θα είμαστε σχετικά σύντομοι, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε θετικά την προσπάθεια αυτή. Από τον πρόεδρο ζητήσαμε, ακόμη λίγες ημέρες επιπλέον χρόνο», κατέληξε.
  Συνάντηση Ματαρέλα - Σαλβίνι
  Στις έξι το απόγευμα, τοπική ώρα, ο Ιταλός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.
  Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούσαν ότι σήμερα θα ολοκληρωνόταν η προσπάθεια, με τα δύο κόμματα να υποδεικνύουν τον υποψήφιο πρωθυπουργό. Πλέον, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι πιθανό να ανακοινωθεί επίσημα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Ιταλία: Νέα αναβολή στο σχηματισμό κυβέρνησης ζήτησαν τα Πέντε Αστέρια Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top