31 Μαΐ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 31 Μαΐ 2018 - 4:54 μ.μ.

«Ρεσιτάλ» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην δίκη του «Λίπους» - Πρόεδρος: «Βγάλτε και σέλφι με τους αστυνομικούς!»

Με έντονες λογομαχίες και φωνές μεταξύ της συνηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της προέδρου της έδρας ξεκίνησε η δικάσιμος του Συμβουλίου Εφετών στη Θεσσαλονίκη για το αίτημα έκδοσης του Λάσα Σουσανασβίλι («Λίπος» από τις γαλλικές αρχές.
Αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε που υπήρχαν και σήμερα ένοπλοι άνδρες της ΟΠΚΕ στην αίθουσα.
«Με το δάκτυλο στη σκανδάλη θα κάνουμε την διαδικασία; Αρνούμαι!», είπε προς την πρόεδρο η οποία της ζητούσε να σταματήσει.
«Με συγχωρείτε αλλά εγώ θα το φωτογραφίσω αυτό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και σηκώνοντας το κινητό της φωτογράφισε τους αστυνομικούς.
«Εάν θέλετε βγάλτε και σέλφι» απάντησε η πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου.
Η έδρα έδωσε εντολή να συνεχίσει η προφορική μετάφραση των διωκτικών εγγράφων που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη δικάσιμο, την Τρίτη. Αφού έκανε σχετική πρόταση ο εισαγγελέας για διακοπή, προκειμένου να συνεχίσει η διερμηνέας να μεταφράζει στον Σουσανασβίλι, η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το θέμα της μετάφρασης, λέγοντας: «Αυτή είναι αντιδικονομική διαδικασία! Τον βασανίζετε αυτή τη στιγμή! Βασανίζετε έναν άνθρωπο, παραβιάζετε κατάφωρα τα προβλεπόμενα! Θα έπρεπε να είχατε διατάξει τη γραπτή μετάφραση των εγγράφων».
Τότε η πρόεδρος απάντησε: «Εσείς βασανίζετε τον άνθρωπο που δεν αφήνετε να συνεχιστεί η διαδικασία».
«Μην με διακόπτετε», φώναξε η κ. Κωνσταντοπούλου και η πρόεδρος είπε: «Σας αφαιρώ τον λόγο!». Καθώς η έδρα σηκώθηκε για να αποσυρθεί η κ. Κωνσταντοπούλου φώναζε: «Δεν έχετε δικαίωμα να μου αφαιρείτε τον λόγο, εκτίθεστε προσωπικά».
Η συνεδρίαση προς το παρόν διεκόπη και η διερμηνεία των διωκτικών εγγράφων στον κ. Σουσανασβίλι συνεχίζεται.
Οι λογομαχίες ακολούθησαν και μετά την πρώτη διακοπή, με αφορμή το αίτημα του Εφετείου να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία της προφορικής μετάφρασης του κατηγορητηρίου στον εκζητούμενο.
"Μα τι λέτε; Αυτά δεν γίνεται πουθενά! Δεν προβλέπεται αυτό που κάνετε" ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου. Η συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου συνέχισε σε υψηλούς τόνους, με αφορμή αυτήν την φορά, την κατ' ιδίαν συνομιλία της προέδρου με τον σύνεδρο της έδρας.
"Δεν προβλέπεται μίνι διάσκεψη με τον σύνεδρο. Προσβάλλετε τον εαυτό σας. Να ειπωθούν στο ανοικτό ακροατήριο όσα είπατε." σημείωσε.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε: "Δεν έχετε τον λόγο. Το υπουργείο όφειλε να φέρει μεταφρασμένα τα έγγραφα στη γλώσσα μας και στη γλώσσα του".
Αύριο στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, άλλης υπόθεσης που βαραίνει τον 57χρονο και αφορά παλαιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, για την οποία είχε καταδικαστεί σε 14ετή κάθειρξη.
Υπενθυμίζεται, πως ο Λάσα Σουσανασβίλι δικάστηκε με το σκεπτικό ότι το διευθυντήριο ήταν στη Θεσσαλονίκη και γι αυτό είχε απορριφθεί αίτημα έκδοσης που είχαν κάνει τότε οι ισπανικές αρχές.
Με πληροφρίες από voria.gr και thestival.gr
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: «Ρεσιτάλ» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην δίκη του «Λίπους» - Πρόεδρος: «Βγάλτε και σέλφι με τους αστυνομικούς!» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top