• ΡΟΗ

  16 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 16 Μαΐ 2018 - 8:02 μ.μ.

  Βεντέτα ξεκίνησε μεταξύ Κοντονή και Βερβεσού

  Μια βεντέτα ξεκίνησε ήδη μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους και προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, μετά την εκτενή δήλωση του τελευταίου με αφορμή την σημερινή παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου.

  Ο κ. Κοντονής σε έντονους τόνους απαντά στον κ. Βερβεσό και επισημαίνει ότι η αντίδραση του προέδρου του ΔΣΑ, οφείλεται στην εξαγγελία του για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν διστάζει να αποδώσει στον κ. Βερβεσό ότι «τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη».

  Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. «εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του ως προέδρου της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων« και προσθέτει:

  «Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε. Άλλωστε ούτε ο ίδιος το κρύβει».

  Παράλληλα, ο κ. Κοντονής επισημαίνει:
  «Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα».
  «Ας το καταλάβει καλά ο κ. πρόεδρος ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών θα τριχοτομηθεί ό,τι συκοφαντία και αν μετέρχεται ο ίδιος και οι όμοιοί του», υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
  Τέλος, ο κ. Κοντονής καλεί «τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν θέση για όσα ο κ. πρόεδρος εξ΄ ονόματός τους περιγράφει ιδίως αυτούς που μου δηλώνουν άγνοια για όσα αφορώντα το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει».

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Βεντέτα ξεκίνησε μεταξύ Κοντονή και Βερβεσού Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top