31 Μαΐ 2018
- Δημ. - 31 Μαΐ 2018 - 2:00 μ.μ.

Λιχαδονήσια: οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας

Παρθένα νησάκια, βουτηγμένα στη θάλασσα, που τα αγκαλιάζει σε όλες τις αποχρώσεις της, με αμμουδιές, που σε προσκαλούν να αφεθεί

Ο λόγος για τα Λιχαδονήσια, στο βόρειο άκρο της Εύβοιας, εκεί που τα νερά του Ευβοϊκού γίνονται ένα με αυτά του Μαλιακού.
Η πρόσβαση στα νησάκια γίνεται είτε από τη Φθιώτιδα είτε από τη Λιχάδα, στην Εύβοια. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι η Μανολιά, όπου βρίσκεται και η πιο οργανωμένη παραλία, ενώ στη Στρογγυλή στέκει ακόμα, αγέρωχος, ο φάρος, με γύρω του τα ερείπια ιεράς μονής του 12ου αιώνα. Ανάμεσά τους, πολλά άλλα νησάκια συμπληρώνουν το γοητευτικό ψηφιδωτό του τοπίου: Στενό, Βαγιά, Λιμάνι, Βοριάς είναι μερικά από αυτά.
Το όνομά τους τα Λιχαδονήσια λέγεται πως το οφείλουν στον Λίχα, δούλο του Ηρακλή ο οποίος έδωσε στον μυθικό ήρωα τον χιτώνα της Δηιάνειρας. Ο μύθος λέει πως ο Ηρακλής θεώρησε τον Λίχα υπεύθυνο και τον έριξε στη θάλασσα. Από το κορμί του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια.
Στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι haanity στο Youtube φαίνεται και η πιο «άγρια» πλευρά των εξωτικών νησιών, αυτή της δημιουργίας τους, που σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή.


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Λιχαδονήσια: οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top