• ΡΟΗ

  5 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 5 Μαΐ 2018 - 6:47 μ.μ.

  Κρήτη: Κατάσχεση δεξαμενόπλοιου - Συνελήφθη ο πλοίαρχος


  Κατσχέθηκε το δεξαμενόπλοιο «Βασιλική» που είχε ρυμουλκηθεί μετά από μηχανική βλάβη στην θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων, στον όρμο Καλών Λιμένων, λόγω πλεονάζουσας ποσότητας καυσίμων χωρίς νόμιμα παραστατικά καθώς και 30 ελλείψεων στους τομείς ασφάλειας ναυσιπλοϊας τα οποία διαπιστώθηκαν μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου και κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

  Η επιθεώρηση διαπίστωσε την ύπαρξη πλεονάζουσας ποσότητας καυσίμων FUEL OIL που ανέρχεται σε 2,335 τόνους με απουσία νόμιμων παραστατικών αλλά και τριάντα σημαντικές ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ναυσιπλοίας-ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, κώδικα ασφαλούς διαχείρισης και γραμμής φόρτωσης.
  Το πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμάνι του Οράν της Αλγερίας με προορισμό τους Καλούς Λιμένες Χανίων με 14 μέλη πλήρωμα και 2 επιβαίνοντες.

  Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση σχετικά με την επιθεώρηση και τα ευρήματά της, συνέλαβε τον Πλοίαρχο και τον Α' Μηχανικό του δεξαμενόπλοιου, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων. Το πλόιο κατασχέθηκε κατόπιν εφαρμογής των διατάξεων του τελωνειακού κώδικα.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Κρήτη: Κατάσχεση δεξαμενόπλοιου - Συνελήφθη ο πλοίαρχος Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top