• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    9 Μαΐ 2018
    - Δημοσιεύτηκε, 9 Μαΐ 2018 - 2:00 μ.μ.

    Εύκολη παέγια

    Το εθνικό πιάτο των Ισπανών είναι η παέγια. Συνδιάζει πολλές γεύσεις, έχει φαν σε όλο τον κόσμο. Σας δίνω την απλή συνταγή, με κοτόπουλο, καλαμαράκια και γαρίδες. Υπέροχο για το καλοκαιράκι.
    Υλικά
    • 300 γραμμάρια ρύζι
    • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
    • 10 μεγάλες γαρίδες ή γάμπαρες
    • 200 γραμμάρια καλαμαράκια κομμένα (κατεψυγμένα, αν χρειάζεται)
    • 50 γραμμάρια λουκάνικο -Chorizo το λένε οι Ισπανοί
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά κίτρινη
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 2 ντομάτες ώριμες σε κύβους (χωρίς σπόρους)
    • Λίγο σαφράν, θυμάρι και φύλλο δάφνης
    • Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    • Σε σκεύος για φούρνο ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, πάνω στο μάτι της κουζίνας
    • Προσθέστε τα σκόρδα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές
    • Αφήστε να σιγο-ροδίσουν για 2-3 λεπτά
    • Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά
    • Προσθέστε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες, το λουκάνικο κομμένο, τη ντομάτα, το σαφράν, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης
    • Προσθέστε αρκετό νερό (ή ζωμό κότας αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι παντού
    • Καλύψτε το σκεύος με σκέπασμα και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 40 λεπτά, ώσπου να βράσει το ρύζι
    • Ανακατέψτε ενδιαμέσως, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ίσως και λίγο νερό
    • Επιχειρήστε το! Είναι απλό.

  • Κάντε like στον istioforo news



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εύκολη παέγια Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


    Scroll to Top