• ΡΟΗ

  9 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 9 Μαΐ 2018 - 5:37 μ.μ.

  Λονδίνο: Να μην παρεμποδιστεί από τις ΗΠΑ η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν

  Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να παρεμποδίσουν την καλή εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ΗΠΑ Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντάς την 'ζωτικής σημασίας' για την ασφάλεια της χώρας του.
  «Καλώ τις ΗΠΑ να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα παρεμπόδιζε τις άλλες πλευρές να συνεχίσουν να κάνουν τη συμφωνία να λειτουργεί προς το συμφέρον της συλλογικής μας ασφάλειας», δήλωσε ο Τζόνσον στο βρετανικό κοινοβούλιο.
  Η Βρετανία δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο Τζόνσον, καλώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να παρουσιάσουν το όραμά τους για τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας.
  «Τώρα που η κυβέρνηση Τραμπ αποχώρησε από την ΚΣΟΔ (JCPOA, κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης), έχουν την ευθύνη να περιγράψουν πώς, αυτοί στην Ουάσινγκτον, θα οικοδομήσουν με διαπραγματεύσεις μια νέα λύση στις κοινές μας ανησυχίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο.
  Δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον στόχο του Τραμπ για μια λύση διαρκείας στην πυρηνική απειλή του Ιράν, αλλά πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι το εξής: πώς προτείνουν οι ΗΠΑ να επιτευχθεί αυτό;»
  Πηγή: ΑΠΕ

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Λονδίνο: Να μην παρεμποδιστεί από τις ΗΠΑ η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top