• ΡΟΗ

  5 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 5 Μαΐ 2018 - 8:30 π.μ.

  Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά

  Συνολικά οχτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο βασικός «προμηθευτής», συνελήφθησαν στη Ρόδο ως μέλη του «κυκλώματος» που εισήγαγε, αποθήκευε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε Ρόδο, Κω, Αθήνα και Ιωάννινα!

  Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ για τη σύλληψη των εδώ κατηγορουμένων στήθηκε «επιχείρηση» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

  Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -19- άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη, ένας 63χρονος Έλληνας στα Γιάννενα και ένας 32χρονος Αλβανός στη Ρόδο!

  Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη 10 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες.

  Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους και υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ!

  Από τις έρευνες της αστυνομίας που έγιναν ταυτόχρονα στις 2 Μαΐου 2018, κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλαστά χαρτονομίσματα, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, καραμπίνα κ.α., ενώ οι συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της σύστασης και συμμετοχής εγκληματικής οργάνωσης.

  Οι «πυρήνες» σε Ρόδο και Ιωάννινα

  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το «κύκλωμα» αποτελούνταν από δύο ομάδες. Στη πρώτη ομάδα στα Γιάννενα, ως «αρχηγός» φέρεται να είναι ένας 63χρονος Έλληνας και μέλη εννέα από τους συλληφθέντες όλοι Έλληνες και ειδικότερα, 9 άνδρες ηλικίας 63, 39, 52, 24, 62, 37, 33, 37, 35 ετών και μία γυναίκα 44 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

  Στη δεύτερη ομάδα στη Ρόδο, ως «αρχηγός» φέρεται ένας 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος μάλιστα έχει και το ρόλο του «προμηθευτή» και για τις δύο ομάδες.

  Μαζί του συνελήφθησαν επίσης ως μέλη της «ομάδας» αυτής, δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 56 ετών, τέσσερις Αλβανοί και ειδικότερα τρεις άνδρες 32, 37 και 29 ετών και μία Αλβανίδα (γυναίκα) ηλικίας 38 ετών, ένας 30χρονος από τη Μολδαβία και μία γυναίκα 31 ετών από τη Ρουμανία. Επίσης στην Αττική συνελήφθη και ένας 61χρονος Αλβανός ο οποίος φέρεται να ανήκει στην «ομάδα» της Ρόδου.

  Πώς λειτουργούσε το «κύκλωμα»

  Το εγκληματικό δίκτυο, υπό τον συντονισμό των δύο αρχηγικών μελών (του 63χρονου Έλληνα στα Ιωάννινα και του 32χρονου Αλβανού στη Ρόδο) και έχοντας ως βασικό προμηθευτή τον αρχηγό της δεύτερης ομάδας (τον 32χρονο Αλβανό στη Ρόδο), προμηθευόταν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης από την Αλβανία, ενώ ακολούθως τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης «καβάτζες» (υπαίθριους χώρους, κρύπτες σε σπίτια) και μεταφέρονταν στους τόπους προορισμού - διάθεσης με διάφορους τρόπους (π.χ. μέσω μεταφορικών εταιριών σε δέματα ή αποθηκευμένες μέσα σε έπιπλα), όπου επιμερίζονταν και παραδίδονταν στους διακινητές, με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους στις παράνομες αγορές ναρκωτικών. Μάλιστα μερικές φορές γίνονταν και το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών και εν συνεχεία η αποθήκευσή τους στις «καβάτζες».

  Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προέκυψε ότι η «δράση» του «κυκλώματος» ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017, και ότι στο διάστημα αυτό διακινήθηκαν τουλάχιστον:

  • 150 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης και
  • ένα περίπου κιλό κοκαΐνης.

  Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή και τα λοιπά χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει επαγγελματικού τύπου υποδομή για διακίνηση των ναρκωτικών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων κερδών τα οποία υπολογίζονται τουλάχιστον σε 350.000 ευρώ, ενώ διερευνώνται συνολικά τουλάχιστον 235 περιπτώσεις συναλλαγών ναρκωτικών ουσιών, από τα μέλη της οργάνωσης!

  Τα μέλη των οργανώσεων, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων»), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

  Τι βρέθηκαν από τις έρευνες

  Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε διάφορους χώρους (σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους), σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (930,7) γραμμαρίων,
  • λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (61,8) γραμμαρίων,
  • τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • πληθώρα νάιλον συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών,
  • μία κυνηγετική καραμπίνα,
  • ένα αεροβόλο πιστόλι,
  • δύο μαχαίρια,
  • δύο σιδερογροθιές,
  • μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer) και ένα σπρέι πιπεριού,
  • δύο φυσίγγια,
  • ένα tablet, ένας φορητός υπολογιστής και χειρόγραφες σημειώσεις,
  • το χρηματικό ποσό των (4.565,51) ευρώ, των (15) δολαρίων και (200) λεκ Αλβανίας,
  • το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα,
  • πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,
  • τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

  Αρνούνται τις κατηγορίες
  Την Πέμπτη οι οχτώ συλληφθέντες στη Ρόδο προσήχθησαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και αποφασίστηκε η μεταφορά τους στα Ιωάννινα όπου τη Δευτέρα θα απολογηθούν συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους.

  Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και αναλυτικά θα δώσουν εξηγήσεις στις απολογίες τους.

  Πηγή: rodiaki.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top