26 Μαΐ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 26 Μαΐ 2018 - 12:11 π.μ.

Λαϊκός ξεσηκωμός στην Αργεντινή: «Όχι» στο ΔΝΤ από χιλιάδες πολίτες

Στα πρόθυρα νέας λαϊκής εξέγερσης βρίσκεται η Αργεντινή, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα και βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκάλεσε τον ξεσηκωμό χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και φώναξαν ένα μεγάλο «όχι».

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων από την παρουσία του IMF στη χώρα, που οδήγησε στην κατακρήμνιση του μέσου εισοδήματος και στην ομηρία της χώρας, ήταν ικανή να προκαλέσει γενική αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης. Οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας κατακλύστηκαν από πολίτες κάθε κοινωνικής τάξης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να ξαναζήσουν τον εφιάλτη του ΔΝΤ.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό Οβελίσκο, στο Μπουένος Άιρες, όπου χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν το σύνθημα «η χώρα είναι σε κίνδυνο».

Στις 8 Μαΐου, ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι, ανακοίνωσε ότι ζήτησε βοήθεια από το ΔΝΤ, καθώς η πορεία της οικονομίας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας.


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Λαϊκός ξεσηκωμός στην Αργεντινή: «Όχι» στο ΔΝΤ από χιλιάδες πολίτες Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top