• ΡΟΗ

  13 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 13 Μαΐ 2018 - 3:58 μ.μ.

  Αθήνα προς Άγκυρα για «Beayz Firtina-18»: «Παραβιάζεται τον περί ναυσιπλοΐας νόμο και θα αντιδράσουμε ανάλογα»

  Η επίσπευση των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία μπορεί να μείωσε τους κινδύνους ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ωστόσο οι συνεχιζόμενες ασκήσεις σε όλο και πιο διευρυμένες περιοχές του Αιγαίου Αιγαίο δείχνουν ότι η θεωρία των γκρίζων ζωνών δεν αφορά μόνο τη προεκλογική ρητορική, αλλά ένα ολοκληρωμένο σ΄χεδιο ανατροπής του status quo στο Αιγαίο.
  Έτσι μετά την άσκηση έρευνας και διάσωσης "Θαλάσσιος Λέων" από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη  και είναι ακόμα μια άσκηση που εντείνει τις διεκδικήσεις και την διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
  Η άσκηση θα διεξαχθεί στην τουρκική περιοχή έρευνας - διάσωσης και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Θα παραβρεθούν ξένοι παρατηρητές από 18 χώρες και 26 παρατηρητές από διάφορους τουρκικούς φορείς και υπηρεσίες.
  Στόχος το εμπορικό ναυτικό
  Όμως η Τουρκία θέλει να επεκτείνει την δικαιοδοσία της παντού και επόμενος στόχος φαίνεται να είναι ο εμπορικός στόλος οποιασδήποτε χώρας διέρχεται το Αιγαίο και φέτος επιχειρεί να το κάνει πραγματικότητας.
  Έτσι η «Beayz Firtina 2018»( «Λευκή Καταιγίδα 2018») που ανακοίνωσε το τουρκικό ναυτικό είναι μια προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων καθώς οι τουρκικές αρχές έχουν καλέσει μάλιστα ναυτιλιακές αρχές και εμπορικά και αλιευτικά σκάφη μεγαλύτερα των 300 κόρων, να συνεργασθούν με το Ναυτιλιακό Κέντρο του τουρκικού ναυτικού με έδρα την Σμύρνη.
  Η ελληνική αντίδραση
  Άμεση είναι η ελληνική αντίδραση καθώς ταχύτητα ενημέρωσε ότι όλα τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη θα πρέπει να ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές και να μην απαντούν το ναυτικό κέντρο Σμύρνης (δηαλδή να συνεχίζουν να κάνουν ότι έκαναν - εντολές στο Αιγαίο δίνει μόνο η Ελλάδα).
  Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ κανε΄ςι δνε γνωρίζει αν η τουρκική αυτή προσπάθεια έγινε απλά για να "ζυγίσει" τα αντανακλαστικά μας.
  Σε κάθε περίπτωση η τουρκική επιθετικότητα λαμβάνει όλο και νεώτερους τομείς εμπλοκής στα πλαίσια ενός ανατολίτικου παζαριού που τόσο καλά ξέρει να κάνει η Άγκυρα.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Αθήνα προς Άγκυρα για «Beayz Firtina-18»: «Παραβιάζεται τον περί ναυσιπλοΐας νόμο και θα αντιδράσουμε ανάλογα» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top