• ΡΟΗ

  11 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 11 Μαΐ 2018 - 6:40 μ.μ.

  Εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Σκιάθου το ναυάγιο του υποβρυχίου Κατσώνης 75 χρόνια μετά την βύθισή του από τους Ναζί


  Σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα εντοπίστηκε το ιστορικό ναυάγιο του υποβρυχίου «Κατσώνης».

  Όπως ανακοινώθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, «επιβεβαιώθηκε με οπτικά μέσα η ακριβής θέση του» υποβρυχίου, που πήρε το όνομά του από τον Έλληνα αξιωματικό του τσαρικού στρατού Λάμπρο Κατσώνη.

  Το ναυάγιο είχε εντοπισθεί από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο «Ναύτιλος» της Υδρογραφικής υπηρεσίας την 29η Ιανουαρίου 2018 με τη χρήση ηχοβολιστικών πολλαπλής δέσμης και πλευρικής σάρωσης (multibeam sonar, sidescan sonar).
   Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού

  Η ταυτοποίηση του έγινε από το ίδιο πλοίο, στο διάστημα από 4 έως 6/5/2018, με χρήση υποβρύχιων ρομποτικών καμερών (ROVs) από το καταδυτικό συνεργείο του Κ. Θωκταρίδη.

  Στην επιχείρηση αναγνώρισης συμμετείχε και η εταιρία κινηματογραφήσεων FAOS tv με κατάλληλο εξοπλισμό.

  Το υποβρύχιο «Κατσώνης» υπήρξε ένα από τα έξι υποβρύχια του Ελληνικού βασιλικού πολεμικού ναυτικού κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν και βυθίστηκε από τους Γερμανούς.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Σκιάθου το ναυάγιο του υποβρυχίου Κατσώνης 75 χρόνια μετά την βύθισή του από τους Ναζί Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top