• ΡΟΗ

  8 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 8 Μαΐ 2018 - 4:26 μ.μ.

  Κύπρος: Στις 12 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη ανάμεσα σε Ελλάδα και Μονής Κύκκου για το «οικόπεδο-φιλέτο»

  Η δίκη ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και της Ιεράς Μονής Κύκκου για το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στο οποίος επρόκειτο να κτιστεί η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.
  Αυτό που απομένει είναι οι τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών και στη συνέχεια το δικαστήριο σε άγνωστη ακόμα ημερομηνία θα ανακοινώσει την απόφαση του.
  Το αντικείμενο της διαδικασίας είναι το αίτημα της Μονής Κύκκου για έκδοση διατάγματος που να υποχρεώνει την Ελλάδα να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση που διατάσσει την επιστροφή του οικοπέδου στη Μονή. Η Ελλάδα έχει κάνει ένσταση στο αίτημα για διάταγμα και επ’ αυτού θα αποφασίσει το δικαστήριο.
  Ο δικηγόρος της Μονής Κύκκου Κώστας Βελάρης σε σημερινές δηλώσεις του ανέφερε πως για χρόνια ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υποστήριζε ότι το ακίνητο είχε μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ κατ’ απαίτηση της τρόικας και θα έπρεπε να εκποιηθεί. Μάλιστα κατά τον κ. Βελάρη, ο Νίκος Κοτζιάς είχε πει πως δεν μπορούσε να γίνει απολύτως τίποτα ακόμα και αν παρενέβαινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
  Η Μονή Κύκκου είχε προτείνει να επιστραφεί το οικόπεδο ώστε να μην έχει απαιτήσεις η Τρόικα και στη συνέχεια η Ιερά Μονή Κύκκου να το ενοικιάσει στην Ελλάδα για περίοδο 5 ετών με μίσθωμα 1 ευρώ το χρόνο και δικαίωμα αγοράς του με 1 ευρώ, όταν θα βρισκόντουσαν τα χρήματα για να χτιστεί η πρεσβεία.
  Ωστόσο, κατά τον κ. Βελάρη, η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή και η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να πωλήσει το οικόπεδο το οποίο της είχε παραχωρηθεί με τον όρο να χτιστεί η πρεσβεία. Ο κ. Βελάρης σχολιάζοντας τις αναφορές του Νίκου Κοτζιά για ανθελληνισμό, ανέφερε πως δεν είναι το ίδιο η Ελλάδα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις. 
  Ανέφερε ακόμα πως «οι τύχες των παιδιών μας μπορεί να τυγχάνουν χειρισμού από ανθρώπους σαν τον Νίκο Κοτζιά. Αυτό με ανησυχεί πραγματικά. Ελπίζω οι υπεύθυνοι σε αυτή χώρα να αξιολογήσουν σωστά τον Κοτζιά και την οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δώσει σε αυτή τη χώρα και ενδεχομένως την οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να της προξενήσει».
  newsone.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Κύπρος: Στις 12 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη ανάμεσα σε Ελλάδα και Μονής Κύκκου για το «οικόπεδο-φιλέτο» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top