21 Μαΐ 2018
- Δημ.- 21 Μαΐ 2018 - 4:06 μ.μ.

Κοράλλια 1000 ετών βρέθηκαν στα βάθη του ωκεανού. Πώς κατάφερε να επιβιώσει ο κρυμμένος θησαυρός

Ένας πανέμορφος κήπος από κοράλλια 1000 ετών βρέθηκε σε βάθος 2,3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Κόλπο του Μεξικού.
Πρόκειται για κοράλλια bamboo, που γενικά αναπτύσσονται σε βαθιά νερά, παρ’ όλα αυτά είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες βρίσκουν κοράλλια σε τόσο μεγάλο βάθος και τόση πυκνότητα.
Τα κοράλλια εντοπίστηκαν κοντά στην ακτή της Φλώριντα στο πλαίσιο της έρευνας «Ωκεανός» που γίνεται από τον κυβερνητικό Οργανισμό, Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση της Αμερικής.
Ο κοραλλιογενής «κήπος» που βρέθηκε, θεωρείται ένα παράδειγμα του κατά πόσο ένα οικοσύστημα μπορεί να επιβιώσει στο σκοτάδι της βαθιάς θάλασσας, ακόμη και για χιλιάδες χρόνια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένας συνδυασμός πραγμάτων βοήθησε στη διατήρηση των κοραλλιών, όπως είναι η διατροφή του από μικροοργανισμούς που επιβιώνουν στις συνθήκες αυτού του βάθους, όπως το ζωοπλαγκτόν και μερικά φύκη.
Τα κοράλλια μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και στις πιο απόκρημνες πλαγιές των βράχων, ενώ απλώνονται για να πιάσουν το ρεύμα της θάλασσας και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν τροφή.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος που άρχισε στα μέσα του Απριλίου, οι επιστήμονες διερεύνησαν σημεία βαθιά στο νερό που μπορούν να επιβιώσουν ψάρια, υποθαλάσσια ηφαίστεια, αλλά και ναυάγια κοντά στην περιοχή του Τέξας και της Δυτικής Φλόριντα.
Σκοπός της αποστολής είναι η προστασία τους από την περιβαλλοντική καταστροφή.
bythos-696x385.jpg
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Κοράλλια 1000 ετών βρέθηκαν στα βάθη του ωκεανού. Πώς κατάφερε να επιβιώσει ο κρυμμένος θησαυρός Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top