4 Απρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 4 Απρ 2018 - 3:44 μ.μ.

Σαουδική Αραβία: Βαρύ πρόστιμο και φυλάκιση για τους άντρες που παρακολουθούν τα τηλέφωνα των συζύγων τους

Από την Δευτέρα όσοι σύζυγοι στο συντηρητικό βασίλειο θέλουν να «κατασκοπεύσουν» τα τηλέφωνα των συζύγων τους θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά, αφού η πράξη τους θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα.

«Αέρας αλλαγών» έχει αρχίσει να πνέει στη Σαουδική Αραβία από το περασμένο έτος, όταν ο νεαρός πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποσκέλισε τον θείο του και προήχθη δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Αρχικά δόθηκε η άδεια στις γυναίκες να οδηγούν, κάτι που απαγορευόταν αυστηρά μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, τους επιτράπηκε η είσοδος στα γήπεδα και στους κινηματογράφους και από την Δευτέρα οι σύζυγοι που θα παρακολουθούν τα τηλέφωνα των συζύγων τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εξέδωσε στην αγγλική γλώσσα το υπουργείο Πληροφοριών του συντηρητικού βασιλείου, η «κατασκοπεία» του τηλεφώνου της συζύγου από τον σύζυγο θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα, που θα τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκιση και βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους 500.000 ριάλ (περίπου 109.000 ευρώ).

Το μέτρο είναι μέρος μιας ευρύτερης νομοθετικής ρύθμισης για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, που τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη εβδομάδα και έχει στόχο «να προστατεύσει τα ήθη των ατόμων και της κοινωνίας καθώς και την ιδιωτική ζωή», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη Σαουδική Αραβία έχει καταγραφεί σταθερή αύξηση των εγκλημάτων του διαδικτύου, όπως είναι ο εκβιασμός, η δυσφήμηση και η υπεξαίρεση. Παραπάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας είναι άτομα κάτω των 25 ετών και η πλειοψηφία αυτών των νέων περνά τον χρόνο της σε πλατφόρμες των κινητών τηλεφώνων ενώ έχει απομακρυνθεί από τις παραδόσεις. Αν και η Σαουδική Αραβία είναι μια συντηρητική χώρα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες στον κόσμο στη χρήση των εφαρμογών των κινητών τηλεφώνων και των social media.

Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αρχές κάλεσαν όλους τους πολίτες να αναφέρουν τις δραστηριότητες των συμπολιτών τους στο διαδίκτυο και να καταγγείλουν τρομοκρατικά εγκλήματα» στην κυβερνητική εφαρμογή «We are all security» (Είμαστε όλοι ασφάλεια).
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Σαουδική Αραβία: Βαρύ πρόστιμο και φυλάκιση για τους άντρες που παρακολουθούν τα τηλέφωνα των συζύγων τους Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top