2 Απρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 2 Απρ 2018 - 6:05 μ.μ.

Πότε ολοκληρώνεται και τι αλλάζει στο οδικό δίκτυο της Λεμεσού

Στην τελευταία φάση βρίσκεται η ολοκλήρωση του έργου για έναν από τους πλέον σημαντικούς δρόμους που θα ενώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στη Λεμεσό με την πόλη της Πάφου .

Σε δημοσίευμα και επικοινωνία του OffSite με τον Επαρχιακό Μηχανικό κο Θράσο Αφάμη αναφέρθηκε ότι το όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλη του 2019 αφού έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι προηγούμενες  5 φάσεις (η 5η ολοκληρώνεται φέτος τον Απρίλη) και απομένει ο παράλληλος δρόμος ο οποίος ξεκίνησε το 2017.

Σύμφωνα με τον κο Αφάμη, οι πρώτες φάσεις ολοκληρώθηκαν κανονικά εδώ και 4 χρόνια ενώ υλοποιήθηκε και το σημαντικό έργο της λίμνης κατακράτησης καθώς και η έξοδος των οχετών ενώ αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος Απριλίου του 2018 θα είναι έτοιμος ο ανισόπεδος κόμβος του νοσοκομείου με την προσθήκη νέας γέφυρας.

Το όλο έργο τόνισε στο OffSite στοίχισε γύρω στα 100 εκ. ευρώ και ήταν συγχρηματοδοτούμενο από τα κοινοτικά ταμεία. Το μεγαλύτερο, δε,  κόστος είχαν τα συστήματα όμβριων υδάτων ενώ η δαπάνη του παράλληλου δρόμου φτάνει τα 15 εκ. ευρώ.


Μέσα από το έργο αυτό αναμένεται να εξασφαλιστεί η ασφαλέστερη και πιο γρήγορη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων στο λιμάνι της Λεμεσού, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομία της Κύπρου αφού πλέον το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων θα είναι χαμηλότερο αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο έργο που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από ένα χρόνο εκτός από τον οικονομικό αντίκτυπο αναμένεται να έχει τεράστια συμβολή στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στη Λεμεσό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια επιφέροντας αύξηση της ασφάλειας διακίνησης αφού πιστεύεται ότι θα μειωθούν τα δυστυχήματα.

Ο δρόμος θα έχει μήκος  2,2 χιλιόμετρα και θα κινείται παράλληλα με την περίφραξη του Λιμανιού συνδέοντας τη νέα ανατολική είσοδο επιβατών του Λιμανιού με το νέο κυκλικό κόμβο στη δυτική είσοδο συνδέοντας το Λιμάνι της Λεμεσού  με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της πόλης.’
Πηγή Tromaktiko
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Πότε ολοκληρώνεται και τι αλλάζει στο οδικό δίκτυο της Λεμεσού Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top