2 Απρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 2 Απρ 2018 - 7:34 μ.μ.

Ν. Νικολόπουλος: «Ακόμη να «μπει» Εισαγγελέας στην Εθνική Ασφαλιστική;»

Την άποψη ότι «η επιζήμια πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο εξονυχιστικού ελέγχου από τις δικαστικές αρχές», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η Εθνική», στην οποία επισημαίνονται «τα κενά της διαδικασίας».
Στην ερώτηση του, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει: «Δεν μπορεί παρά μόνον να συμφωνήσει ο κάθε λογικός άνθρωπος πως μετά ταύτα «η πολυδιαφημισμένη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξελίχθηκε σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο, αφού μετά από εννέα μήνες, όπου οι διαπραγματεύσεις και οι δημοσιεύσεις η ΕΤΕ ανακοίνωσε τη λήξη της σύμβασης για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής». Κατόπιν αυτών ρωτά τον πρωθυπουργό «εάν είναι αλήθεια ότι, σε έναν διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, με τέτοιου μεγέθους οικονομικό αντικείμενο, οι υποψήφιοι επενδυτές δεν υποχρεώθηκαν σε κατάθεση δεσμευτικής εγγυητικής επιστολής κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους πρακτικής και εις βάρος κάθε έννοιας διασφάλισης της τράπεζας έναντι ειλημμένων δεσμεύσεων του υποψήφιου αγοραστή; Και πως είναι δυνατόν να υπήρξε τέτοιου είδους παράλειψη σε εισηγμένη συστημένη τράπεζα με βασικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο χωρίς να αντιδράσουν τα αρμόδια εποπτικά όργανα, όπως πρωτίστως η Τράπεζα της Ελλάδος και κατά δεύτερο λόγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;»
Τέλος, ρωτά εάν «η παράλειψη απαίτησης δεσμευτικής εγγυητικής επιστολής, που να καταπίπτει αυτόματα σε περίπτωση αθέτησης της συμφωνίας από πλευράς του επενδυτή, συνιστά ή όχι απιστία περί την υπηρεσία και απιστία εις βάρος του δημοσίου στη συγκεκριμένη περίπτωση;»
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Ν. Νικολόπουλος: «Ακόμη να «μπει» Εισαγγελέας στην Εθνική Ασφαλιστική;» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top