1 Απρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 1 Απρ 2018 - 9:56 μ.μ.

Οι χώρες που «λιώνουν» στο Facebook (pics)

Το Facebook αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές του 21ου αιώνα, με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Βέβαια από χώρα σε χώρα υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες διακυμάνσεις σχετικά με τον αριθμό των χρηστών αλλά και τεράστια χάσματα, με την Ελλάδα να βρίσκεται σχετικά ψηλά στην κατάταξη μεταξύ των 49 χωρών, καταλαμβάνοντας την 16η θέση με ποσοστό 66,4% (περίπου 5 εκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί σε σύνολο 7.525.926 χρηστών του Internet.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα του jodi.graphics, που αξιοποίησε στατιστικά στοιχεία από το internetworldstats.com,  η πρωταθλήτρια ζώρα με τους περισσότερους χρήστες του Facebook (πάντα σε αναλογία με το σύνολο του πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο Internet) είναι η Κύπρος, με ποσοστό χρηστών του Facebook επί τουσ υνόλου των χρηστών, να φτάνει το 88,8%.
Στη δεύτερη θέση ακουλουθεί η Βουλγαρία με ποσοστό 78,3%, ενώ το «χάλκινο μετάλλιο» παίρνει η Πορτογαλία με 78,1%.

Τη πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία κι η Ρουμανία, όλες με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 70% ως 75%.
Στον αντίποδα, ουραγοί στην χρήση του Facebook εμφανίζονται οι κάτοικοι της ανατολικής Ευρώπης με προεξάρχουσα τη Ρωσία, η οποία καταλαμβάνει την προτελευατία θέση της κατάταξης με ποσοστό χρήσης μόλις στο 11%, ενώ την τελευταία θέση διατηρεί το κρατίδιο του Βατικανού με μόλις 4,2% χρήσης από όσους κατοίκους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ακολουθούν οι Λευκορώσοι με 12,5%, οι Μολδαβοί 23,6% κι οι Ουκρανοί με ποσοστό 24%, ενώ τα χαμηλά ποσοστά των ανατολικών χωρών, ίσως να εξηγούνται κι από την ύπαρξη του λεγόμενου ρωσικού Facebook, δηλαδή της εφαρμογής vt.
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Οι χώρες που «λιώνουν» στο Facebook (pics) Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top