• ΡΟΗ

  27 Απρ 2018
  - Istioforos news, 27 Απρ 2018 - 3:33 μ.μ.

  Η ΔΑΠ παρουσίασε την πρόταση της για την παιδεία με κεντρικό σύνθημα «Επιστροφή στις ιδέες»

  «Επιστροφή στις ιδέες» είναι το βασικό σύνθημα της πρότασης παιδείας της ΔΑΠ ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 16ης Μαΐου.

  Πλήθος φοιτητών από όλες τις σχολές του λεκανοπεδίου παραβρέθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε χθες η πρόταση Παιδείας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Όπως τονίστηκε με το βλέμμα στραμμένο στις φοιτητικές εκλογές που πλησιάζουν , η παράταξή θέτει στην κρίση των φοιτητών το όραμά για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, σύγχρονο και ανταγωνιστικό και τους καλεί να επιλέξουν την πρόταση και τους εκπροσώπους που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν πληρέστερα τις ανάγκες και τις αξιώσεις τους.

  Ακολουθώντας τις αποφάσεις της πρόσφατης Εθνικής Συνδιάσκεψης, η ΔΑΠ επικαιροποιεί τις θέσεις της και καλύπτει το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή κοινότητα: Από ζητήματα υποδομής μέχρι ζητήματα προγράμματος σπουδών και εξέτασης, από την αξιολόγηση μέχρι την ενίσχυση των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων φοιτητών, από την εκπροσώπηση μέχρι την ασφάλεια στους χώρους του πανεπιστημίου και από το πρόβλημα της χρηματοδότησης μέχρι τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δίνουμε ξεκάθαρες απαιτήσεις και απευθυνόμαστε σε όλους τους φοιτητές που μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και κοινά όνειρα για το παρόν και το μέλλον που μας αξίζουν.

  Οπως τονίστηκε χθες «δυστυχώς, άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος σημαδεύτηκε από την αδυναμία θεσμικής κεντρικής εκπροσώπησης των φοιτητών την οποία προκάλεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Η στάση τους αυτή δικαιώνει για άλλη μια φορά τις θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και καθιστά ακόμα πιο αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις που ζητάμε επίμονα. Για άλλη μια χρονιά συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές με στόχο να εκπροσωπήσουμε με υπευθυνότητα τους φοιτητές που έχουν όραμα ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανοιχτό, παραγωγικό και ασφαλές. Με ώθηση και ανανεωμένο πολιτικό κεφάλαιο μετά την πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδικεί για 32 η συνεχόμενη χρονιά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών, εκείνων που πιστεύουν στις ιδέες της ελευθερίας, της προόδου και της αξιοσύνης».
  newsone.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η ΔΑΠ παρουσίασε την πρόταση της για την παιδεία με κεντρικό σύνθημα «Επιστροφή στις ιδέες» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top