12 Απρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 12 Απρ 2018 - 7:40 μ.μ.

Υποσχέσεις Τσακαλώτου για βελτίωση των μισθών των πανεπιστημιακών

Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει άμεσα το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα των χαμηλών μισθών των πανεπιστημιακών δασκάλων ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, στη συνάντηση με την Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ όπως ανακοίνωσε γίνονται προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή των ΕΛΚΕ στο δημόσιο λογιστικό.
Το ζήτημα των εξευτελιστικών επίπεδων των συντάξεων των μελών ΔΕΠ ο κ. Τσακαλώτος το παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο από το οποίο θα ζητηθεί συνάντηση.
Στην ίδια συνάντηση παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών και το θέμα της επιβολής εισφορών ΕΦΚΑ στο κλινικό επίδομα και σε αμοιβές για ερευνητικό έργο μελών ΔΕΠ.
Όσον αφορά στα θέματα του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας για τους Λέκτορες και των εκκρεμοτήτων με οφειλές μελών ΔΕΠ στους ΕΛΚΕ ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύθηκε ότι θα τα εξετάσει και θα απαντήσει σύντομα για τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ
Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ «η Ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε έντονα και παρουσίασε τις θέσεις της για τις συνεχείς μειώσεις και την υποβάθμιση των αποδοχών των πανεπιστημιακών καθηγητών, παρά την απόφαση του ΣτΕ η οποία τις έκρινε αντισυνταγματικές. Διαμαρτυρήθηκε έντονα επίσης για την ανακολουθία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα καθώς το νέο μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης αλλά μονόπλευρου (κυβερνητικού) αιφνιδιασμού, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις πριν ένα χρόνο πριν τη νομοθέτηση του.
Η ΠΟΣΔΕΠ δήλωσε ότι το ισχύον μισθολόγιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Η ευθύνη από τις επιπτώσεις των όποιων αντιδράσεων που θα προκαλέσουν αναταραχή στη λειτουργία των πανεπιστημίων, βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση τέθηκε από την ΠΟΣΔΕΠ το θέμα της δραματικής προχρηματοδότησης των πανεπιστημίων η οποία οδηγεί τα ιδρύματα σε αδυναμία κάλυψης ακόμη και των ανελαστικών δαπανών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους. Ζητήθηκε να εκτιμηθούν με βάση τις ανάγκες και να καλυφτούν τουλάχιστον οι ανελαστικές δαπάνες λειτουργίας των πανεπιστημίων. Οποιαδήποτε έκτακτη χρηματοδότηση να αφορά στον τακτικό προϋπολογισμό των ιδρυμάτων και όχι στο ΠΔΕ. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό Παιδείας.
Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της γραφειοκρατικής λειτουργίας των ΕΛΚΕ που εισάγει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Ο υπουργός υποστήριξε ότι αποτελεί υποχρέωση η εισαγωγή των ΕΛΚΕ στο δημόσιο λογιστικό η οποία προκύπτει από την ΕΛΣΤΑΤ και γίνονται προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν.
Η ομοσπονδία έθεσε το θέμα των εξευτελιστικών επίπεδων των συντάξεων των μελών ΔΕΠ. Το θέμα παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο από το οποίο θα ζητηθεί συνάντηση. Στην ίδια συνάντηση παραπέμφθηκε και το θέμα της επιβολής εισφορών ΕΦΚΑ στο κλινικό επίδομα και σε αμοιβές για ερευνητικό έργο μελών ΔΕΠ.
Τέθηκαν επίσης και συζητήθηκαν τα θέματα του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας για τους Λέκτορες και των εκκρεμοτήτων με οφειλές μελών ΔΕΠ στους ΕΛΚΕ».
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Υποσχέσεις Τσακαλώτου για βελτίωση των μισθών των πανεπιστημιακών Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top