2 Απρ 2018
- Upd - 2 Απρ 2018 - 3:22 μ.μ.

«Εξαφάνισαν» τον Τίλερσον από την ιστοσελίδα του υπουργείου

Όσοι αναζητούν την… ηλεκτρονική ύπαρξη του Ρεξ Τίλερσον στην ιστοσελίδα του υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα δυσκολευτούν να τα καταφέρουν. Ο μέχρι πρότινος υπουργός «εξαφανίστηκε» από το site, καθώς η αιφνιδιαστική απόλυσή του -μέσω Twitter- ισχύει και επίσημα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (31/03), όπως μετέδωσε το ABC News.
Η ηλεκτρονική παραπομπή «Υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον» που βρισκόταν στην κεφαλή της ηλεκτρονικής σελίδας εξαφανίστηκε κι αντικαταστάθηκε με τον πιο γενικό τίτλο «Υπουργός των Εξωτερικών».
Εάν κάποιος κάνει «κλικ» στον νέο ηλεκτρονικό σύνδεσμο, τότε ενημερώνεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν «ασκεί τα καθήκοντα του υπηρεσιακού ΥΠΕΞ, από την 1η Απριλίου του 2018». Παράλληλα, υπάρχει φωτογραφία του Σάλιβαν να υπογράφει τα έγγραφα του διορισμού του στη θέση του υφυπουργού (Ιούνιος 2017).
Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για την αλλαγή που έγινε στην ηγεσία του υπουργείου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Επιπρόσθετα, οι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι που οδηγούσαν στις ομιλίες του Τίλερσον, στα ταξίδια του, αλλά και σε άλλα γεγονότα κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οδηγούν σήμερα σε δραστηριότητες του Σάλιβαν.
Επίσης, ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος που οδηγούσε στη βιογραφία του Τίλερσον ως 69ου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, οδηγεί στο ενημερωτικό σημείωμα ότι «η σχετική σελίδα δεν μπορεί να βρεθεί». Όταν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη του παραπάνω προβλήματος, το υπουργείο αποκατέστησε τη σύνδεση με έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο που οδηγεί σε σελίδα αρχείου, για τη θητεία του Τίλερσον ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον, μέσω μιας ανάρτησης του στο Twitter στις 13 Μαρτίου, ενώ η αποχώρησή του έγινε επίσημα μετά την 31η Μαρτίου.
Ο Σάλιβαν θα ασκεί τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός ΥΠΕΞ μέχρι την επικύρωση του διορισμού του (πρώην) διευθυντή του FBI, Μάικ Πομπέο, στην ηγεσία του υπουργείου, από τη Γερουσία. Η εξέλιξη αυτή δρομολογείται για τα τέλη Απριλίου.

loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top