1 Απρ 2018
- Upd - 1 Απρ 2018 - 12:12 μ.μ.

Επίθεση από ΚΚΕ σε Α. Τσίπρα για τη Μακρόνησο: «Πρόκειται για τη γνωστή τυμβωρυχία του ΣΥΡΙΖΑ»

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.
 «Πρόκειται για τη γνωστή ‘’τυμβωρυχία’’ του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει το αντιλαϊκό του έργο, αλλά και το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες το Λαύριο έμοιαζε κατεχόμενη περιοχή από δυνάμεις καταστολής, ενάντια στον ‘’εχθρό λαό’’», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
Ακόμη, το ΚΚΕ σχολιάζει ότι «όσο αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «προοδευτικές» αλλαγές στο Σύνταγμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας θα είναι «δίκαιη» και η έξοδος από τα μνημόνια «καθαρή», με τους εκατοντάδες ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους να παραμένουν και να ενισχύονται».
Σε ό,τι αφορά τη Μακρόνησο, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία για να ανακηρυχθεί από την Unesco σε Μνημείο Παγκόσμιου Πολιτισμού.
Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν ανατεθεί οι απαραίτητες μελέτες, ώστε να αποκατασταθεί ο προβλήτας της Μακρονήσου και να μπορεί να γίνει το νησί προσπελάσιμο από μεγαλύτερα πλοία, είπε ο πρωθυπουργός, όπως και η οδική πρόσβαση από τον προβλήτα μέχρι τα πρώτα κτίρια του συγκροτήματος των κτιρίων της Μακρονήσου.
Είναι η ώρα μετά από τόσα χρόνια αυτό το ζωντανό φυσικό μνημείο και σύμβολο της σύγχρονης ιστορίας των αγώνων του λαού μας, «να σταματήσει να βανδαλίζεται -όχι μόνο να μην υπάρχει πρόσβαση- και να μη μένει εγκαταλειμμένο».
Για το λόγο αυτό συνέχισε ο πρωθυπουργός, «χρειάζεται διαρκής έγνοια και προστασία» και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά τη διοικητική επανένταξη της Μακρονήσου στο δήμο Λαυρίου και στην περιφέρεια Αττικής.


loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top