• ΡΟΗ

  14 Απρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 14 Απρ 2018 - 10:30 π.μ.

  Συλλήψεις επτά γυναικών που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

  Οι έλεγχοι των Αρχών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 12 Απριλίου, ενώ κατά τη διάρκεια τους διαπιστώθηκε ότι επτά γυναίκες (εκ των οποίων δύο ημεδαπές, δύο υπήκοοι Αλβανίας και τρεις Γεωργίας), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. 
  Επίσης, διαπιστώθηκε ότι δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών γυναικών, στερούνταν ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών της παραμονής τους εγγράφων.
  Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
  Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
  newsone.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Συλλήψεις επτά γυναικών που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top