• ΡΟΗ

  27 Απρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 27 Απρ 2018 - 8:32 μ.μ.

  Αυτό είναι το πιο τραγικό εύρημα της Πομπηίας

  Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η καταστροφή της Πομπηίας αποτελεί ένα από τα πλέον δραματικά συμβάντα των ιστορικών χρόνων, καθώς μια ολόκληρη πόλη μετατράπηκε εν μία νυκτί σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο.
  Συγκεκριμένα, στις 24 Αυγούστου το 79 μ.Χ. ο Βεβούζιος εξερράγει καλύπτοντας την πόλη που βρισκόταν στους πρόποδές του με τεράστιες ποσότητες λάβας και τέφρας και σκοτώνοντας την πλειοψηφία των περίπου 11.000 κατοίκων της.
  Όταν η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε την Πομπηία, οι επιστήμονες βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικά τραγικό θέαμα: η πόλη, κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα είχε διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφη, ενώ τα πτώματα των κατοίκων της εντοπίστηκαν στις θέσεις που τα βρήκε ο πύρινος θάνατος.

  Ωστόσο, το πιο τραγικό εύρημα από την καταστροφή της Πομπηίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες: πρόκειται για το σκελετό ενός παιδιού, ηλικίας περίπου επτά ετών, ο οποίος εντοπίστηκε στη διάρκεια εργασιών για τη συντήρηση των κεντρικών λουτρών της πόλης.
  Ο σκελετός βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, γεγονός που αποκαλύπτει της τελευταίες τραγικές στιγμές του παιδιού, όταν προσπαθούσε μάταια να καλυφθεί από την πύρινη καταστροφή.

  Παρά τις τραγικές συνθήκες θανάτου του, ωστόσο, οι επιστήμονες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σκελετό του παιδιού, καθώς είναι άριστα διατηρημένος και εκτιμούν ότι θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν διάφορα πράγματα για την υγεία και τις συνήθειες των κατοίκων της Πομπηίας.  topontiki

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Αυτό είναι το πιο τραγικό εύρημα της Πομπηίας Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top