• ΡΟΗ

  17 Απρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 17 Απρ 2018 - 9:11 μ.μ.

  «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την επένδυση «Atalanti Hills» -Σχέδιο για ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και spa

  Νόμιμο και συνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για την επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην περιοχή Εξαρχος στη Φωκίδα.
  Ωστόσο, ζήτησε μέσα σε 15 ημέρες να έχει στα χέρια του την εισήγηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος (3986/2011). Όταν σταλεί, θα δοθεί το τελικό πράσινο φως, για να ξεκινήσει η επένδυση σε μία έκταση 12.351.470 τ.μ., εκ της οποίας το μεγαλύτερο μέρος έχει δασικό χαρακτήρα.
  Το σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της έκτασης προβλέπει ξενοδοχεία 5 αστέρων, περίπου 9.000 κλινών, συνεδριακό κέντρο, spa, ιαματικές πηγές, αλλά και τρία γήπεδα γκολφ.
  Παράλληλα, προβλέπεται ότι το έργο «ATALANTI HILLS» θα δημιουργήσει αρχικά για την κατασκευή του 622 θέσεις εργασίας, ενώ τα πρώτα 14 χρόνια 5.500 θέσεις εργασίας και πολλά έσοδα.
  Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΣτΕ, η επένδυση θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στην εθνική και περιφερειακή οικονομία, στην απασχόληση και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Κατόπιν αυτού, η επένδυση έχει ζωτική σημασία στην εθνική οικονομία που υπερτερεί της διαφυλάξεως της δασικής βλάστησης στην επίμαχη περιοχή.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την επένδυση «Atalanti Hills» -Σχέδιο για ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και spa Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top