12 Απρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 12 Απρ 2018 - 4:26 μ.μ.

Την προστασία των ακατάσχετων λογαριασμών ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά των τραπεζικών καταστημάτων που προχωρούν σε κατασχέσεις ακατάσχετων λογαριασμών, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μερικά τραπεζικά καταστήματα, σε συνέχεια της κοινοποίησης του κατασχετηρίου εις χείρας τους για χρέη προς το Δημόσιο, προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι από τους δικαιούχους αυτών, δεσμεύοντας το σύνολο του λογαριασμού και όχι το υπερβάλλον του ακατάσχετου ορίου των 1250 ευρώ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να στερούνται επαρκών πόρων για τη διαβίωση τους κι επιπρόσθετα να υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία αφού για να αποδεσμευτεί το ποσό της κατάσχεσης, πρέπει να μεταβαίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα και να αποδεικνύουν ότι το κατασχεθέν ποσό αφορά σύνταξη, μισθό ,επίδομα και ό,τι σχετικώς προστατεύεται από τον νόμο, ώστε στη συνέχεια η Τράπεζα αφού εξετάσει το αίτημα, να προβαίνει σε αποδέσμευση του λογαριασμού» σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησης τους οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Οι βουλευτές, ρωτούν τον κ. Τσακαλώτο σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να μην προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους ως ακατάσχετοι, μέχρι του ύψους των 1.250 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της προέλευσής τους.
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Την προστασία των ακατάσχετων λογαριασμών ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top