• ΡΟΗ

  11 Μαρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 11 Μαρ 2018 - 9:47 π.μ.

  To Πεκίνο προειδοποιεί: Καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ

  Πεπεισμένος πως ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας, είναι ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας.
  Το Πεκίνο ανεβάζει τους τόνους, για τους δασμούς που αποφάσισε να επιβάλλει η Ουάσινγκτον στα εισαγόμενα μέταλλα, ενώ εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να συντρίψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
  Μετά την πίεση που άσκησαν σύμμαχοί τους, οι ΗΠΑ άφησαν ανοικτή την πόρτα για περισσότερες εξαιρέσεις από τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο.
  Ο στόχος του Τραμπ φαίνεται ότι είναι η Κίνα, η επέκταση της παραγωγής της οποίας συνέβαλε να αυξηθεί η παγκόσμια υπερπροσφορά χάλυβα. Το Πεκίνο έχει διαμηνύσει επανειλημμένα ότι θα υπερασπιστεί τα «δικαιώματα και τα συμφέροντά του» εάν γίνει στόχος εμπορικών κυρώσεων από μέρους της Ουάσινγκτον.
  Ο Τζονγκ Σαν τόνισε ότι η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο και δεν έχει καμιά πρόθεση να αρχίσει τέτοιον. «Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο», εξήγησε ο κινέζος υπουργός Εμπορίου. «Θα φέρει μόνο καταστροφή στην Κίνα και στις ΗΠΑ και στον κόσμο», συνέχισε.
  Πάντως η Κίνα είναι σε θέση να χειριστεί κάθε πρόκληση και θα προστατεύσει αποφασιστικά τα συμφέροντά της, συμπλήρωσε.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: To Πεκίνο προειδοποιεί: Καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top