14 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 14 Μαρ 2018 - 4:55 μ.μ.

Υπόθεση Novartis: Δεν καταθέτει η σύζυγος του Γ. Στουρνάρα στην εξεταστική επιτροπή

Η εξεταστική επιτροπή που λειτουργεί στην Βουλή προκειμένου να ερευνηθούν υποθέσεις στον χώρο της Υγείας αρνείται την κατάθεση μαρτύρων.
Χαρακτηριστική είναι η σημερινή συνεδρίαση κατά την οποία ο πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως η κυρία Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα απέστειλε επιστολή ζητώντας να καταθέσει οικειοθελώς με αφορμή τη σύμβαση που είχε συνάψει με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προώθηση διαφημιστικών εκστρατειών μέσω της εταιρίας της MINDWORK.
Τόσο ο κ. Μπαλωμενάκης όσο και οι βουλευτές της πλειοψηφίας αποφάσισαν με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες να απορρίψουν το αίτημα της προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής υποστήριξε ότι η κυρία Νικολακοπούλου- Στουρνάρα δεν μπορεί να καταθέσει διότι δεν έχει πολιτική ιδιότητα αλλά και διότι όπως προεξόφλησε δεν έχει να εισφέρει νέα στοιχεία στην έρευνα που διενεργεί η επιτροπή.  Πρόσθεσε δε, πως η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα εμπλέκεται και στη δικογραφία για την υπόθεση NOVARTIS που διερευνά ήδη η προανακριτική επιτροπή.
Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λάππας προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη κατάθεση της μπορεί να προκαλούσε πρόβλημα ακυρότητας στην προανακριτική.
Οι βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ αντέδρασαν έντονα, ζήτησαν να επιτραπεί η κατάθεση της κυρίας Νικολακοπούλου και χρέωσαν στην κυβερνητική παράταξη ότι φοβάται να την ακούσει. Η ένταση κορυφώθηκε όταν η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) συνέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη των ανελεύθερων καθεστώτων.
Η επιστολη της κυρίας Λίνας Νικολοπούλου - Στουρνάρα έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Μπαλωμενάκη,
Γράφω για να σας ζητήσω να έρθω να καταθέσω ως μάρτυρας στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
Όπως πιθανόν να γνωρίζετε στην εταιρεία μου MINDWORK μέσω διεθνούς διαγωνισμού κατακυρώθηκε το 2010, πολύ πριν ο σύζυγός μου Γιάννης Στουρνάρας αποκτήσει δημόσια θέση, ένα έργο ΕΣΠΑ το οποίο συμβασιοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2011, εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2013, αποπληρώθηκε κανονικά και έλαβε «Καλής Εκτέλεσης», όπως επίσης ελέγχθηκε από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και όλα θεωρήθηκαν ότι έγιναν κανονικά.
Για αυτό το έργο έχουν γραφτεί και ειπωθεί εξωφρενικά ψεύδη και ανακρίβειες ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να θίγεται η υπόληψη μου και η επαγγελματική μου υπόσταση. Οι δημόσιες θέσεις του συζύγου μου με έχουν καταστήσει στόχο προκειμένου να πλήξουν εκείνον, με στόχο τελικά την απόπειρα της δικής μου καταστροφής.
Σας ζητώ να έρθω στην επιτροπή σας και να μιλήσω για το έργο αυτό, να προσκομίσω στοιχεία, και να απαντήσω σε ερωτήσεις για όποιο άλλο θέμα κρίνετε εσείς και η επιτροπή σας για να υπάρχει και η δική μου θέση και αντίλογος στα όσα μου καταμαρτυρούν αδίκως.
Θεωρώ ότι σε μια δημοκρατική χώρα το δικαίωμα του να υπερασπιστείς τον εαυτό σου είναι αναντίρρητο και αδιαμφισβήτητο.
Με τιμή,
Λίνα Νικολοπούλου».
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Υπόθεση Novartis: Δεν καταθέτει η σύζυγος του Γ. Στουρνάρα στην εξεταστική επιτροπή Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top