8 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 8 Μαρ 2018 - 4:23 μ.μ.

Ακριβότερη για τους άνδρες σήμερα η γαλλική εφημερίδα Libération

Με διαφορετική τιμή για τους άνδρες και τις γυναίκες πωλείται το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Libération. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εφημερίδα πωλείται 25% ακριβότερα στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες, σε μια συμβολική κίνηση που έχει σκοπό να αναδείξει το θέμα της μισθολογικής απόκλισης ανάμεσα στα δύο φύλα.
Έτσι, η εφημερίδα κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά πρωτοσέλιδα, ένα με το σκίτσο ενός άνδρα και τη φράση «Για τους άνδρες 2,50 ευρώ», κι ένα με ένα σκίτσο γυναίκας και τη φράση «Για τις γυναίκες 2 ευρώ, κανονική τιμή».
«Παρά τη νομοθεσία, η απόκλιση στους μισθούς ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες εξακολουθεί να είναι 25% στη Γαλλία. Για να καταδείξει αυτή την αδικία, η Libération αποφάσισε να εφαρμόσει για μια ημέρα την ίδια διαφορά στην τιμή πώλησής της» γράφει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της.
Αρχικά, όπως αναφέρει η Libération στις εσωτερικές της σελίδες, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να πωλείται πιο φτηνά για τις γυναίκας, ενέργεια που αποκλείστηκε γιατί θύμιζε ελεημοσύνη.
Με έμπνευση από το τεύχος Μαρτίου του καναδικού μηνιαίου περιοδικού Maclean's, η κίνηση της εφημερίδας έχει στόχο να υπενθυμίσει τις ανισότητες στους μισθούς ανδρών και γυναικών.
[Par @Laurent_Joffrin] Pour le #8Mars, un «Libé», deux prix https://t.co/2iGuG5g3N7 pic.twitter.com/dB6DVzaivu
— Libération (@libe) 8 March 2018
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ακριβότερη για τους άνδρες σήμερα η γαλλική εφημερίδα Libération Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
    Scroll to Top