• ΡΟΗ

  12 Μαρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 12 Μαρ 2018 - 4:16 μ.μ.

  Σε πλήρη αδιέξοδο βρίσκεται η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια

  Τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει βουνά στους δρόμους του Αιγίου και στις άλλες τρεις δημοτικές ενότητες της Δυτικής Αιγιάλειας, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας συνεχίζουν να κρατούν κλειστό το ΧΥΤΑ της Αιγείρας, παρά την προσωρινή απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων να λειτουργήσει ο Χώρος μέχρις ότου βρεθεί λύση.
  Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, αλλά και της κήρυξης των περιοχών Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε έκτακτη ανάγκη, την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο απορριμματοφόρα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ΧΥΤΑ συνοδεία αστυνομικής δύναμης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
  Προκλήθηκε ένταση, ενώ έγιναν προσπάθειες να επικοινωνήσει ο Δήμαρχος Αιγιάλειας με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, επίσης, χωρίς αποτέλεσμα.
  Να σημειωθεί, πως οι κάτοικοι παραμένουν έξω από το ΧΥΤΑ επί 25 ημέρες και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και φορείς να κηρύξουν και τη δική τους περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η οριστική συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Σε πλήρη αδιέξοδο βρίσκεται η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top