• ΡΟΗ

    8 Μαρ 2018
    - Δημοσιεύτηκε - 8 Μαρ 2018 - 2:00 μ.μ.

    Αχλάδι η Ωραία Ελένη

    Είναι το λεγόμενο γαλλιστί Αχλάδι Belle-Hélène -H Ωραία Ελένη, δηλαδή αχλάδι ποσέ με καυτή σοκολάτα.
    Υλικά
    •     6 αχλάδια
    •     1 λίτρο νερό
    •     250 γραμμάρια ζάχαρη
    •     1 αστεροειδή γλυκάνισο
    •     1 μπαστούνι αληθινή βανίλια
    Για την καυτή σοκολάτα
    •     500 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη, ποιοτική
    •     200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    •     100 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά)
    Εκτέλεση
    •     Καθαρίστε τα αχλάδια, αδειάστε το εσωτερικό, αφήστε το κοτσάνι άθικτο
    •     Κόψτε λίγο πάτο για να μπορεί να καθήσει
    •     Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο και τη βανίλια να βράσουν

    •     Οταν το νερό βράσει, βάλτε τα αχλάδια περίπου 30 λεπτά (20 αν είναι ώριμα)
    •     Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν
    Η καυτή σοκολάτα
    •     Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα (με ζάχαρη, αν θέλετε την σος γλυκιά)
    •     Ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος
    •     Εκτός φωτιάς, προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
    •     Περιχύστε τα αχλάδια με την καυτή σοκολάτα, τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε

    Ο γαλλικός θρύλος λέει ότι η συνταγή πήρε αυτό το όνομά της από την Όπερα του Ζακ Οφφενμπαχ «Η Ωραία Ελένη» το 1846. Ηταν αχλάδι ποσέ σε σιρόπι, με καυτή σοκολάτα, πάνω σε παγωτό βανίλια.

  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αχλάδι η Ωραία Ελένη Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top