27 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 27 Μαρ 2018 - 7:27 μ.μ.

Μητσοτάκης: «Δεν θα δώσουμε στην Κουμουνδούρου τα κλειδιά του κράτους»

Ευθείες «βολές» κατά της κυβέρνησης με αφορμή τους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις στη δημόσια διοίκηση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση «να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο για να βολέψει κομματικός συγγενείς και φίλους. Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει. Μόνο τη τελευταία τριετία η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημα τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Δεν κάνει όμως μόνο αυτό η κυβέρνηση. Με τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα Υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία.»
«Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία.
Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου.
Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει υποσχόμενος ότι «Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν.
Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα».
usay.gr
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Μητσοτάκης: «Δεν θα δώσουμε στην Κουμουνδούρου τα κλειδιά του κράτους» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top