28 Μαρ 2018
- Upd - 28 Μαρ 2018 - 7:45 μ.μ.

Συνελήφθη ο «διαιτολόγος των διασήμων». Έκλεινε ραντεβού σε γνωστά καφέ της Αθήνας και έδινε δίαιτες χωρίς να γνωρίζει το ιστορικό υγείας των πελατών του

Το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου κατοχυρώθηκε νομοθετικά, ελάχιστα χρόνια πριν. Όμως, είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των περιστατικών που ο τίτλος «διατροφολόγος» χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά από υποτιθέμενους ειδικούς, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά στον «διαιτολόγο των διάσημων», όπως συστηνόταν.
Δεν είχε γραφείο για να συναντά τους πελάτες του, ούτε δηλωμένο επάγγελμα.
Πρόβαλε τη δράση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπολογίζεται ότι καθημερινά είχε 10 ραντεβού, το καθένα από τα οποία χρέωνε 50-80 ευρώ.
Οι συναντήσεις γίνονταν σε γνωστά καφέ στο κέντρο της Αθήνας, που τα χρησιμοποιούσε ως κάλυψη, αφού φαινόταν περισσότερο σαν συνάντηση με φίλους παρά επίσκεψη σε «γιατρό».
Ζητούσε στους πελάτες του να έχουν χαρτί και μολύβι για να σημειώνουν τις δίαιτες.Η συνεργασία Αστυνομίας-Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων
Η αστυνομία σε συνεργασία με τον Μανώλη Μανωλαράκη, υπεύθυνο καταγγελιών της Ένωσης διαιτολόγων – διατροφολόγων, κατάφερε να ξεσκεπάσει τον «διαιτολόγο των διάσημων».
Ο Μανώλης Μανωλαράκης με συνάδελφό του διαιτολόγο, παρέστησαν τους πελάτες και έκλεισαν ραντεβού.
Κανόνισαν να συναντηθούν σε γνωστό καφέ στο κέντρο της Αθήνας και τους ζήτησε να κρατούν μολύβι και χαρτί για να γράψουν τη δίαιτα που θα τους πρότεινε.
Όταν συναντήθηκαν τους συστήθηκε ως διαιτολόγος των διασήμων, με θητεία στο Καράκας της Βενεζουέλας, όπου δήθεν είχε πελάτισσες αρκετές Μις Κόσμος. Μετά άρχισε να απαριθμεί τις εγχώριες διάσημες πελάτισσές του, δείχνοντας και φωτογραφίες τους.
Στη συνέχεια, ρώτησε τα κιλά και το ύψος τους και χωρίς να τους ζυγίσει είπε στην διατροφολόγο «πρέπει να χάσεις πέντε κιλά από την κοιλίτσα, να “τριμάρουμε” την κοιλιά» και στον κ.Μανωλαράκη «εσύ μου φαίνεσαι χοντρός, πρέπει να λιώσεις το λίπος».
Τότε άρχισε να υπαγορεύει τη δίαιτα και οι υποτιθέμενοι πελάτες να γράφουν.
Όταν ήρθε η αστυνομία, εκείνος ταραγμένος ισχυρίστηκε πως είχε καμία σχέση με τους δύο διατροφολόγους, ότι δεν τους έδινε δίαιτα αλλά τυχαία βρέθηκαν εκεί και σημείωναν.
Όπως εξήγησαν μέλη της Ένωσης Διατροφολόγων, δεν πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση.
Πολλοί φερόμενοι ως διατροφολόγοι συστήνουν δίαιτες έναντι εξωφρενικών αμοιβών, που εκτός από παράνομες είναι και επικίνδυνες, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψιν το ιστορικό υγείας του καθενός.
Γι’ αυτό οι διατροδολόγοι προειδοποιούν, ότι πρέπει να ζητείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος πριν εμπιστευτούμε οποιονδήποτε γιατρό ή άλλο επαγγελματία.

apple-841169_1920-696x385.jpg
loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top