• ΡΟΗ

  29 Μαρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 29 Μαρ 2018 - 4:10 μ.μ.

  Κουτσούκος: Μέγα σκάνδαλο η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τον Παναμά από τις «μαύρες» φορολογικές λίστες

  «Μέγα σκάνδαλο» που θα οδηγήσει σε απώλεια φορολογικών εσόδων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ χαρακτήρισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου να ψηφίσει σε πρόσφατο ecofin την εξαίρεση του Παναμά από τις «μαύρες λίστες» με τις χώρες που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι».

  Σε παρέμβασή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κάλεσε την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να απαντήσει εάν θα διαγραφεί ο Παναμάς και από τις ελληνικές λίστες με τις μη συνεργαζόμενες φορολογικά χώρες και αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αποφυγή διπλής φορολόγησης.

  «Σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Οικονομικών η πράξη της κυβέρνησης ενίσχυσε την διαδικασία σύλληψης της φορολογητέας ύλης σε εξωχώριες δραστηριότητες. Όμως με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι δαπάνες που πραγματοποιούνται από επιχειρήσεις στην χώρα μας προς επιχειρήσεις σε χώρες μαύρης λίστας δεν εκπίπτουν. Θα διαγράψετε τον Παναμά από τις λίστες ή θα επιδιώξετε με τον Παναμά συνεργασία για αποφυγή διπλής φορολογίας; Σε διαφορετική περίπτωση θα χαθούν εκατομμύρια. Είναι μέγα σκάνδαλο» ανέφερε ο κ. Κουτσούκος για να επισημάνει σε άλλο σημείο «την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε στην Πάτρα για τα panama-papers προκειμένου να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο κ. Τσακαλώτος αποφάσιζε να εξαιρέσει τον Παναμά από τις «μαύρες» λίστες». Παράλληλα, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ ζήτησε την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή για την απόδοση των δεκάδων φορολογικών συμφωνιών με άλλες χώρες που κυρώνει η Βουλή.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Κουτσούκος: Μέγα σκάνδαλο η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τον Παναμά από τις «μαύρες» φορολογικές λίστες Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top