1 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 1 Μαρ 2018 - 10:20 π.μ.

Με πολιτικό όρκο και τη λέξη "δηλώνω" η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Μάλιστα τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν πολιτικά και όχι θρησκευτικά. Γι αυτό και δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού οι οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν με τη λέξη «δηλώνω» και όχι «ορκίζομαι».

Η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος, ενώ στην κυβέρνηση εισέρχεται ο Φώτης Κουβέλης στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο ΥΕΘΑ, μαζί με τον Πάνο Καμμένο, είναι εκείνη η οποία προκάλεσε τις οξύτερες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν όμως και τρία νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, το πόστο της Ράνιας Αντωνοπούλου, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας αρμόδιος για την καταπολέμηση της ανεργίας αναλαμβάνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέχρι σήμερα επικεφαλής στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Στην θέση του Κώστα Ζουράρι, χρέη Υφυπουργού Παιδείας αναλαμβάνει η Μερόπη Τζούφη. Υφυπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Αναλυτικά τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα είναι:

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα τον οποίο ο πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο κυβερνητικό έργο, ο Δημήτρης Βίτσας.

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολίασε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «μικρός ο ανασχηματισμός αλλά με ισχυρούς συμβολισμούς».

«Η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη σηματοδοτεί την προγραμματική σύγκλιση της κεντροαριστεράς. Στέλνει ένα μήνυμα προοδευτικής προγραμματικής σύγκλισης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, πρόσθεσε, την προσωπικότητα και το ήθος του Φώτη Κουβέλη ο οποίος συστρατεύεται στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα».

Σχολιάζοντας γενικότερα τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μικρός ο ανασχηματισμός αλλά με ισχυρούς συμβολισμούς». Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάληψη του υπουργείου Οικονομίας από τον κύριο Δραγασάκη λέγοντας ότι οι προσδοκίες είναι τώρα πιο μεγάλες και υπογράμμισε ότι πλέον «θα έχει χρονικό ορίζοντα η λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας για την οποία διψάει η μικρομεσαία επιχείρηση»
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Με πολιτικό όρκο και τη λέξη "δηλώνω" η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
    Scroll to Top