31 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 31 Μαρ 2018 - 10:11 μ.μ.

Σύμβουλος Ερντογάν: «Χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας δε θα μπορούσαμε να εισβάλλουμε στη Συρία»

Ο Ιλνουρ Τσεβίκ ένας εκ των βασικών συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερνογάν δήλωσε πως χωρίς την σύμφωνη γνώμη δε θα μπορούσαμε να είχαμε εισβάλλει στη Συρία.
Μάλιστα όπως σημείωσε ο Τσεβίκ χωρίς την έγκριση της Ρωσίας η Τουρκία δεν θα μπορούσε να στείλει πάνω από τα συριακά εδάφη ούτε UAV.
Η πραγματικά εντυπωσιακή ομολογία του συμβούλου του Ερντογάν έλαβε χώρα κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του καναλιού CNN Türk όπου ο Ιλνουρ Τσεβίκ δήλωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η στρατιωτική εισβολή στο Αφρίν πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Tουρκικά Νέα» ο Τσεβίκ ανέφερε τα εξής:
«Η Ρωσία το τελευταίο διάστημα κερδίζει την εμπιστοσύνη του  ΠτΔ μας. Έδειξε μια καλή απόδοση. Σύμφωνα με την προσωπική μου βαθμολόγηση, πήρε 10 στα 10.  Εάν η Τουρκία δεν είχε ανοίξει τον εναέριο χώρο εκεί, όχι είσοδο σε Ελ Μπαπ και Άφριν δεν θα κάμναμε, αλλά ούτε ΜΕΑ δεν θα μπορούσαμε να πετάξουμε».
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Σύμβουλος Ερντογάν: «Χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας δε θα μπορούσαμε να εισβάλλουμε στη Συρία» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top