27 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 27 Μαρ 2018 - 8:31 μ.μ.

«Ναι» Αλ. Τσίπρα σε Φώφη Γεννηματά για προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση

Με επιστολή του στην Φώφη Γεννηματά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέει «Ναι» στην πρωτοβουλία και στο διάλογο για συνταγματική αναθεώρηση, αλλά μέχρι ... νεωτέρας με στόχο τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.
Ο Τσίπρας χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά ωστόσο έσπευσε να προσθέσει -με δεδομένη τη διαφωνία Γεννηματά-Βενιζέλου - ότι «ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη».
Ο πρωθυπουργός προσέθεσε: «Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί".
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Τσίπρα στην Γεννηματά:
«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
κα Φώφη Γεννηματά
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής
Αθήνα, 27.3.18
Έλαβα σήμερα την επιστολή σου και τις προτάσεις που τη συνοδεύουν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά.
Όπως γνωρίζεις, έχω ήδη δημόσια διατυπώσει την προσωπική μου δέσμευση ότι πριν το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της κυβέρνησής μου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση όπως το Σύνταγμα προβλέπει.
Ήδη στη δημόσια διαβούλευση που διεξήχθη έχουν κατατεθεί ενδιαφέρουσες προτάσεις και σκέψεις τόσο από κόμματα και φορείς όσο και από απλούς πολίτες.
Σε ό,τι αφορά δε την ουσία της Αναθεώρησης, θα συμφωνήσω με την εισαγωγική διαπίστωση των προτάσεών σας ότι απαιτείται μια γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα.
Ωστόσο, εκτιμώ ότι αν ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη. Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σου προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τις προτάσεις σας.
Με εκτίμηση,
Αλέξης Τσίπρας».
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: «Ναι» Αλ. Τσίπρα σε Φώφη Γεννηματά για προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top