29 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 29 Μαρ 2018 - 6:16 π.μ.

Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας στην Τουρκία: Επιθεώρησε σκάφος του αλβανικού Ναυτικού

Στην επίσκεψη - αστραπή,  που πραγματοποίησε, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα,  στο λιμάνι της Σμύρνης, αναφέρονται τα αλβανικά ΜΜΕ.
Η επίσκεχη στη Σμύρνη έγινε για να παρεβρεθεί η Αλβανίδα υπυοργός Άμυνας σε εκδήλωση του πληρώματος  του αλβανικού σκάφους «Butrinti» το οποίο βρίσκεται στην Τουρκία.
Το αλβανικό πολεμικό σκάφος το οποίο έχει πλήρωμα 21 ανδρών συμμετέχει,  στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο  από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με υποτιθέμενο στόχο τον έλεγχο των προσφυγικών αφίξεων από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια.
Η Όλτα Τζάσκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Σμύρνη επισκέφθηκε τον αναπληρωτή Διοικητή  της δύναμης του ΝΑΤΟ, αντισυνταγματάρχη Πάολο Ρουγκιέρο και τον αναπληρωτή αρχηγό του Επιτελείου των Επιχειρήσεων της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, αντιναύαρχο Γενς Νεμέγερ.
Ο ρόλος του αλβανικού σκάφους «Μπουτρίντι» σε αυτήν την επιχείρηση είναι να διεξάγει αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων του θαλάσσιου χώρου σε συνεργασία με τις ελληνικές ναυτικές αρχές, την Τουρκία και την αποστολή της ΕΕ ‘Frontex’.
Με άλλα λόγια ακριβώς τίποτα. Τι θα πει αλλιώς «αναγνώριση, επιτήρηση και παρακολούθηση» των παράνομων (παράτυπων είναι ο πολιτικά «ορθός» όρος) διελεύσεων;
Επι του πρακτέου απλώς τα σκάφη του ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένου και του αλβανικού) απλώς επιτηρούν τις παράνομες εισόδους στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα από πλεούμενα γεμάτα αλλοδαπούς, ειδοποιώντας στη συνέχεια το ΛΣ για την παραλαβή τους.
Βέβαια η παρουσία της δύναμης Standing Maritime Group 2 στο Αιγαίο και η επιθυμία της Ελλάδαw για τη συνέχιση της παρουσίας έχει ως παράλληλο στόχο την αποφυγή κάποιου «θερμού» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά τα οφέλη και από αυτή δεν είναι δεδομένα.

loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας στην Τουρκία: Επιθεώρησε σκάφος του αλβανικού Ναυτικού Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top