31 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 31 Μαρ 2018 - 5:09 μ.μ.

Αυτά είναι τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσίασε πρόσφατα τους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους το υπουργείο στηρίζει την πολιτική του για τα εργασιακά.
Η υπουργός ανέφερε την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την οποία ξεκίνησε η τεχνική μελέτη του νόμου, τη δημιουργία θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στον πυλώνα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, γιαυτό, όπως είπε « γι' αυτό δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας».
Τα πρόστιμα
«Σχεδιάζουμε μία συνολική αλλαγή στην αρχιτεκτονική των προστίμων για την αδήλωτη εργασία και πλέον περνάμε σε μία λογική απόδοσης δικαιοσύνης στον εργαζόμενο που είναι αδήλωτος» δήλωσε η κυρια Αχτσιόγλου.
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, αυτή τη στιγμή κάθε επιχείρηση που θα βρεθεί με έναν αδήλωτο εργαζόμενο οφείλει να πληρώσει ένα πρόστιμο 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, Το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά εφόσον ο αδήλωτος εργαζόμενος προσληφθεί, από τον εργοδότη. Θα μειώνεται περισσότερο όσο πιο μεγάλη είναι η σύμβαση εργασίας που έχει κάνει.
Για παράδειγμα, αν του κάνει μία σύμβαση τρίμηνη το πρόστιμο των 10.500 ευρώ θα πέσει 7.000 ευρώ, αν του κάνει μία εξάμηνη σύμβαση το πρόστιμο θα πέφτει στα 5.000 ευρώ, αν του κάνει μία ετήσια σύμβαση το πρόστιμο θα πέφτει στα 3.000 ευρώ, ενώ αν του κάνει αορίστου χρόνου το πρόστιμο θα πέφτει στα 1.000 ευρώ.
«Είμαστε ακόμη σε συζήτηση για τα νούμερα με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά σχεδόν αυτά θα είναι τα ποσά» τόνισε η υπουργός.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Αυτά είναι τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top