• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    7 Μαρ 2018
    - Δημοσιεύτηκε, 7 Μαρ 2018 - 7:00 π.μ.

    Κριθαρότο με σπανάκι και παρμεζάνα

    Το κριθαρότο είναι ευκολότερο από το ριζότο και εξίσου γευστικό. Δίνει πολλές δυνατότητες για συνταγές.
    Υλικά
    • 2,5 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
    • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
    • 1 φλυτζάνι γάλα
    • 2/3 φλυτζανιού σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη +έξτρα για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση
    • Βράστε το κριθαράκι al dente, σουρώστε
    • Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ροδίστε τα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά
    • Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό
    • Προσθέστε το γάλα σιγά σιγά και δουλέψτε καλά το μείγμα στο τηγάνι -Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει για 8 λεπτά
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, βράστε ακόμη 2 λεπτά -Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά
    • Ρίξτε τώρα στο τηγάνι την παρμεζάνα, ανακατέψτε να λιώσει καλά
    • Προσθέστε και το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά, σερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω
    • Σημείωση: Μπορείτε να συνοδεύσετε το κριθαρότο σας με κομμάτια κοτόπουλου σοτέ, γαρίδες σοτέ, μανιτάρια σοτέ, μπρόκολο ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε.

  • Κάντε like στον istioforo news



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριθαρότο με σπανάκι και παρμεζάνα Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


    Scroll to Top