27 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 27 Μαρ 2018 - 3:00 μ.μ.

«Επικινδύνως φωτεινά» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τα φώτα των νέων αυτοκινήτων

Σύμφωνα με μελέτη της RAC, τα δύο τρίτα των οδηγών αναφέρουν πως τυφλώνονται στιγμιαία από τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων και κάποιοι μάλιστα μιλούν ακόμα και για 5-10 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να ξαναβρούν την όρασή τους.
Είναι αυτά τα νέας γενιάς φώτα με τεχνολογία LED και λαμπτήρες xenon που παράγουν «ημερήσιο φως» που τίθενται στο στόχαστρο, σε αντιδιαστολή με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες των παλιότερης γενιάς μοντέλων.
Την ώρα λοιπόν που τα νέας τεχνολογίας φώτα κάνουν τον δρόμο πιο φωτεινό για τον οδηγό, δημιουργούν μάλλον πρόβλημα σε όλους τους άλλους. Αυτή η μελέτη, σε συνδυασμό και με άλλες παλιότερες, έχουν κάνει τον ΟΗΕ (World Forum for Harmonization of Vehicle Regulations) να επανεξετάσει τη σχετική οδηγία, σύμφωνα με την οποία έχει ορίσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα δικά της πρότυπα.
oisnti1
Το Working Party on Lighting and Light-Signalling των Ηνωμένων Εθνών έχει ήδη αρχίσει να μελετά τα φώτα των αυτοκινήτων και θα αποφανθεί ως τον Απρίλιο, καθώς όπως μας λέει παράπονα για προσωρινή τύφλωση των οδηγών έρχονται πια από παντού. Ο εκπρόσωπος Τύπου της RAC, Pete Williams, δήλωσε σχετικά: «Η ένταση και η φωτεινότητα κάποιων από τα νέα φώτα των αυτοκινήτων προκαλούν ξεκάθαρα δυσκολίες σε όσους χρησιμοποιούν επίσης τον δρόμο».
Αν θα καθοριστεί μείωση των επιπέδων φωτεινότητας, όπως προβλέπουν οι εκτιμήσεις των ειδικών, θα φανεί και μάλιστα σύντομα…
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: «Επικινδύνως φωτεινά» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τα φώτα των νέων αυτοκινήτων Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top