• ΡΟΗ

  6 Μαρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 6 Μαρ 2018 - 9:50 μ.μ.

  Ρηματική διακοίνωση από ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρεσβευτή για το επεισόδιο στον Έβρο

  Άγνωστο παραμένει το πότε θα επιλυθεί το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, δίνοντας την εντύπωση στους βουλευτές που ήταν παρόντες ότι οι τουρκικές ενέργειες και διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο.
  Μάλιστα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις οι βουλευτές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα επιδώσει στον Τούρκο πρέσβη ρηματική διακοίνωση ενώ ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ευρωπαϊκή προοπτική της.
  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών προσανατολίζεται στο να ζητήσει να μεταβούν στην Αδριανούπολη και Έλληνες τεχνικοί προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες των τουρκικών αρχών για τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων.
  Από την πλευρά της ΝΔ πάντως σχολίαζαν πως «δεν λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας με Αγκυρα, όπως είχε ειπωθεί κατά την επίσκεψη Ερντογάν» κάνοντας αναφορά στα δύο περιστατικά στα Ιμια και σε αυτό του Εβρου. Κατηγόρησαν επίσης τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ότι άργησε πέντε μέρες να κάνει δήλωσ σε ένα τόσο μείζον ζήτημα. «Αρχίζει να αποκτά σταθερό χαρακτήρα η πολιτική ομηρίας που ακολουθεί η Τουρκία» είπαν χαρακτηριστικά.
  Πάντως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους τις διαρροές, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε: «Θέλω να είμαι σοβαρός και να κάνω τη δουλειά μου και να μην λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Το λέω για αυτούς που σας ενημέρωσαν ενώ μέσα δεν μίλησαν».
  Πηγή:Καθημερινή

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ρηματική διακοίνωση από ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρεσβευτή για το επεισόδιο στον Έβρο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top