8 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 8 Μαρ 2018 - 9:01 μ.μ.

Τσίπρας: «Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν»

«Κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για τους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης (Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη).

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν προσήλθε στο βήμα για την παρέμβασή του, αλλά μίλησε από το έδρανό του απαντώντας ουσιαστικά στον αρχηγό της ΝΔ που είχε μιλήσει αμέσως πριν, ξεκίνησε με την παρατήρηση ότι τελικά δεν άντεξε τον πειρασμό και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα αν και είχε μέχρι τώρα καταφέρει να κρατήσει χαμηλούς τόνους.
 Απαντώντας στην κατηγορία Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση χειρίζεται τα εθνικά θέματα με επιπολαιτότητα ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση σαςφώς προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή είναι αποσταθεροποιημένη και αναγνωρίζει την αλλαγή συμπεριφοράς των γειτόνων.
Ωστόσο επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ανακτήσει τον ρόλο του πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι οι ισχυροί ηγέτες που επισκέφθηκαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.
Σύγκρινε το σήμερα με το το θερμό επεισόδιο στα Ίμια πριν 20 χρόνια λέγοντας ότι εκείνη τη στιγμή ο τότε περωθυπουργός περίμενε τις ΗΠΑ για να τις ευχαριστήσει την επόμενη μέρα «κατόπιν μιας τραγικής εξέλιξης». Εγώ, είπε, την επόμένη ενός επεισοδίου που βεβαίως δεν ήταν θερμό, είχα τη δυναντότητα να επικοινωνήσω με τον Τουρκό πρωθυπουργό γιατί οι δίαυλοι είναι ανοιχτοί και έτσι πρέπει να είναι.
Συγκρίνετε πρόσθεσε τα συμπεράσματα τότε της ΕΕ που παρέπεμπε τις δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους στη Χάγη, με τις δηλώσεις Τουσκ μετά τη Σύνοδο της ΕΕ και την οξύταταη αναφορά και απόλυτη καταδίκη στη συμπεριφορά της Τουρκίας.   
Κλείνοντας την παρατήρηση για τα εθνικά τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιαμία υπομονή, ενώ διαβεβαίωσε πως είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιωματα στο Αιγαίο και η ΑΟΖ της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. «Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν» είπε,  η Ελλάδα έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου, για συννενόηση, όχι παιχνίδια.
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τσίπρας: «Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top