28 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 28 Μαρ 2018 - 6:35 μ.μ.

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, βοηθήστε με να βρω τα κόκαλα του» ξέσπασε η μάνα

Ράγισαν καρδιές σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 με την «τσακισμένη» μητέρα του, να αναζητά ακόμη τη σωρό του γιου της, η οποίο δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα!

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η μητέρα του θύματος κυρία Βαρβάρα Θοδωράκη, βίωσε ξανά τον εφιάλτη της απαγωγής και της εξαφάνισης του 26χρονου, τότε, μοναχογιού της. Καθ' όλη δε τη διάρκεια της κατάθεσης της, συγγενείς και φίλοι βρίσκονταν μέσα στο δικαστήριο κρατώντας φωτογραφίες του 26χρονου Μάριου. Το δικαστήριο διέκοπτε συχνά την κατάθεση της μάρτυρος, η οποία κυριολεκτικά σπάραζε εντός και εκτός της αίθουσας. «Δολοφόνοι μου σκοτώσατε το παιδί μου», φώναζε συγκλονίζοντας όσους παρακολουθούσαν την ακροαματική διαδικασία.

Η δευτεροβάθμια δίκη για την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου διεξάγεται με απόντες τους κατηγορούμενους της υπόθεσης και κυρίως τον βασικό «πρωταγωνιστή» της, τον 73χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» της απαγωγής του θύματος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή του 73χρόνου, οικογενειακού, τότε, φίλου ο οποίος την έπεισε να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως η μητέρα του Μάριου, ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος συνήθιζε να παρουσιάζεται στην ίδια και τον γιο της ως πράκτορας του CIA και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ με άκρες και υψηλές διασυνδέσεις.

«Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ότι έγινε», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του Μάριου, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο και τον εισαγγελέα της έδρας να την βοηθήσουν να βρει «τα κόκαλα» του παιδιού της και «που τα έχουνε πετάξει».

Ξεκινώντας την κατάθεσή της, η κυρία Θεοδωράκη ανέφερε πως είχε γνωρίσει τον 73χρονό βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και την σύζυγό του, περίπου 17 χρόνια πριν. Όπως τόνισε, ο κατηγορούμενος της παρουσιάζονταν ως άτομο με υψηλές γνωριμίες και της έλεγε ότι εργάζονταν σε μυστικές υπηρεσίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Σχέδιο»

«Μας έλεγε ότι ήταν υπασπιστής του εκάστοτε Αμερικανού στρατηγού», είπε μεταξύ άλλων, η μητέρα του Μάριου για να επισημάνει πως τα λεγόμενα του 73χρονου, επιβεβαίωναν τόσο η γυναίκα του όσο και οι δυο γιοι του που είναι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει την γνωριμία του με γιο της. «Ο δολοφόνος έρχονταν και έπιανε κουβέντα με το Μάριο, του είχε δανείσει για 15 ημέρες ένα αυτοκίνητο. Είχε εντυπωσιάσει τον παιδί μου και εμάς. Η οικογένεια του έδειχνε να είναι συγκροτημένη, μόνο και μόνο για να μας προσεγγίσουν. Έβλεπα ότι το παιδί μου ήταν ικανοποιημένο από αυτή την φιλία. ...Η μάνα μου, ήταν από τα ίδια χωριά με τον δολοφόνο (από χωριά της Μάνης) και αυτό μας έπεισε...Του είχε τρομερή εμπιστοσύνη», είπε με δάκρυα στα μάτια η κυρία Θεοδωράκη.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως από το 2007 και μετά οι σχέσεις του κατηγορουμένου με το γιο της έγιναν πιο στενές. «Επί καθημερινής βάσης μας τηλεφωνούσε. Είχε τρόπο να σε πλησιάζει, να σε πείθει. Τα τηλεφωνήματα γίνονταν πάντα μέσω viber και από το κινητό της γυναίκας του. Με το παιδί μου και με εμένα ήταν καθημερινή η επικοινωνία», είπε η ίδια στο δικαστήριο.

Η απαγωγή

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η οικογένεια του κατηγορουμένου, γνώριζε τα πάντα για την περιουσία της. «Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό. Γνώριζαν ότι είχα 450.000 ευρώ στην τράπεζα αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου. Είχα βάλει δυο φίδια μέσα στο σπίτι μου» είπε η κυρία Θεοδωράκη ξεσπώντας σε λυγμούς.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο «εφιάλτης» για τον γιο της και στη συνέχεια για την οικογένειά τους, άρχισε στις 9 Αυγούστου του 2012, όταν εκείνη και η μητέρα της ταξίδεψαν μαζί με τον Μάριο στο εξοχικό τους σπίτι στο Διακοφτό.

Περιέγραψε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, η κηρία Θεοδωράκη: «Η μητέρα μου εκ των υστέρων μου είχε πει ότι ο Μάριος κρατούσε στο χέρι το ένα φάκελο... Υπέθεσα ότι μπορεί να είχε μέσα 6.000 ευρώ για τις διακοπές του και άλλες υποχρεώσεις. Ο Μάριος ήταν ο διαχειριστής των οικονομικών μας. Ήταν ο άντρας του σπιτιού, πάντα μετρημένος και φειδωλός με τη διαχείρισή τους. Εκείνη την ημέρα είχε μαζί του μετρητά. Αναζητήσαμε τα χρήματα αυτά και δεν τα βρήκαμε. Μου είπε κοιμηθείτε, έχω κλειδιά, θα αργήσω. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο. Μια φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής μου είπε: «κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα...Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας (σ.σ. ο 73χρονος). Τηλεφώνησα στη γυναίκα του και εκείνη σαν να περίμενε το τηλεφώνημά μου, απάντησε αμέσως. Της είπα τί συνέβη. Μου είπε πως ο άνδρας της ήταν με κάποιον στρατηγό, πως θα τον ειδοποιούσε και εκείνος θα με καλούσε. Φυσικά δεν με κάλεσε ποτέ. ...Σκέφτηκα ότι θα είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο αφού έλεγε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα και η ίδια φωνή μου είπε τα ίδια ότι δηλαδή ο Μάριος χρωστάει 620 .000 ευρώ...Μια φορά μου είπαν ότι θα θα τον σκοτώσουν και κάποια άλλη ότι θα τον στείλουν στην Αμερική».

Ανάμεσα σε κλάματα και φωνές, η χαροκαμένη μάνα μίλησε στη συνέχεια για τη συνάντηση που είχε αμέσως μετά την εξαφάνιση του γιου της με τη σύζυγο του 73χρονου. Οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν από κοντά με την κατηγορουμένη σύζυγο να της λέει ότι είχε δει τον Μάριο την προηγούμενη ημέρα, «να διασκεδάζει με γκομενάκι και τσιγαράκι και να περνάει καλά». «Μου είπε πως το παιδί μου έπαιρνε ναρκωτικά» είπε για να προσθέσει: «Είμαι γιατρός. Το παιδί μου δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά ούτε κάπνιζε».

Η κυρία Θεοδωράκη ανέφερε ακόμη στην κατάθεσή της, πως η σύζυγος του 73χρονου, την απέτρεπε από το να πάει στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του γιου της - «Στην αστυνομία υπάρχουν ρουφιάνοι, συνεργάζονται με εμπόρους ναρκωτικών» της έλεγε. Την ίδια συμβουλή, να μείνει δηλαδή μακριά από την αστυνομία, της έδωσε και ο 73χρονος. «Μου είπε πως πρόκειται για χρωστούμενα και όχι λύτρα...» ανέφερε για να συνεχίσει:

«Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω γιο μου πίσω. ...Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι άρρωστη, και σε άλλους την αλήθεια....Όταν είδαν ότι δεν μπορώ να τα μαζέψω μου είπαν να πάω σε τοκογλύφο...Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλ. ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε «παραιτούμε». ...Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής ότι έπρεπε να δώσω τα λεφτά. Ήμουν ηλίθια. ...Μου ζητούσαν να δώσω όσα χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270.000 ευρώ. ...Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι μου έλεγαν να πάω στην αστυνομία αλλά είχα εμπιστοσύνη στον «εγκέφαλο». Τελικά, 16 Αυγούστου πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία...Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να σπάω. Φοβόμουν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου. Με πήρε κάποιος αστυνομικός και πήγαμε σπίτι και πήραμε 313.000 ευρώ...Οι αστυνομικοί που είπαν είναι δική σου υπόθεση αν θα τα δώσεις...Μου είχαν πει πως όταν τους δώσω τα χρήματα, θα αγκαλιάσω την άλλη ημέρα το πρωί το παιδί μου.

Πρόεδρος: Πότε σταματήσετε να έχετε επαφή;

Μάρτυρας: Μου είπε η αστυνομία να μην διακόψω τις σχέσεις μου μαζί τους. Τους είχα σιχαθεί...Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχαν σκοτώσει παιδί μου από την πρώτη ημέρα...

Πρόεδρος: Τι άλλο μάθατε εκ των υστέρων για πρώτο κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ότι ποτέ δεν είχε δουλέψει στη ζωή του, δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση.

«Βάλανε το παιδί μου νεκρό
στο αυτοκίνητο»

Τέλος, η τραγική μητέρα αναφέρθηκε και στο αίμα του γιου της που είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο (πορτ μπαγκάζ) όπου βρέθηκε και γενετικό υλικό του βασικού κατηγορούμενου. «Πρέπει να το βάλανε νεκρό το παιδί μου μέσα γιατί το αίμα είχε ροή προς τα κάτω.....Αργότερα βρέθηκε αίμα του Μάριου και μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, καθώς και αποτυπώματα του πρώτου κατηγορουμένου. Δεν πρόκειται να συνέλθω αν δεν βρεθούν κόκαλα του παιδιού μου! Θέλω να με βοηθήσετε!», είπε απευθυνόμενη στον εισαγγελέα της έδρας και ξεσπώντας και πάλι σε λυγμούς...

Εισαγγελέας: Όλα θα τα βρούμε αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε.

Μάρτυρας: Εγώ έβαλα τα φίδια και σκότωσα το παιδί μου. Εγώ είμαι υπεύθυνη. Ακόμα τον προστατεύουν ...

Εισαγγελέας: Του έχουν επιβληθεί ισόβια!

Μάρτυρας: Σας παρακαλώ, είστε Δικαιοσύνη, θέλω να μου βρείτε κοκαλάκια παιδιού μου!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου, καθώς η χαροκαμένη μάνα δεν άντεξε σήμερα να συνεχίσει την κατάθεσή της.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, βοηθήστε με να βρω τα κόκαλα του» ξέσπασε η μάνα Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top