26 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 26 Μαρ 2018 - 9:54 μ.μ.

Συνάντηση έξι σημείων δικηγόρων και Αχτσιόγλου

Οι δικηγόροι συζήτησαν τα ζητήματά τους με την υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο

Βήμα μερικής επίλυσης των δικηγορικών αιτημάτων που ταλανίζουν τον δικηγορικό κόσμο, αλλά και μια υπενθύμιση όσων προβλημάτων αναζητούν διέξοδο, συζητήθηκαν κατά την σημερινή συνάντηση αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με την υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Αναστάσιο Πετρόπουλο, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τα 6 βασικά σημεία της σημερινής συνάντησης είναι:

1. Ανταποκρίθηκε θετικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο αίτημα της Ολομέλειας για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας (από τον λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί από την εισφορά 120 €) στους ανέργους και υποαπασχολούμενους δικηγόρους και λοιπούς ασφαλισμένους τ. ΕΤΑΑ και δεσμεύθηκε ότι εντός της εβδομάδας θα έχει αποσταλεί το σχέδιο της σχετικής υπουργικής απόφασης.
2. Οι αναλογιστικές μελέτες των κλάδων επικουρικής ασφάλισης δικηγόρων και προνοίας δικηγόρων Αθηνών έχουν ήδη προωθηθεί στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα απόσχισης των κλάδων αυτών και των εισφορών που αντιστοιχούν από το ΕΤΕΑΕΠ (με δημιουργία αντίστοιχων ΝΠΙΔ).
3. Εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισφορών του παρελθόντος έτους που υπολογίστηκαν από τον ΕΦΚΑ και καταβλήθηκαν αχρεωστήτως από τους ασφαλισμένους. Αμέσως μετά την εκκαθάριση, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή ή ο συμψηφισμός (κατ’ επιλογή του ασφαλισμένου) για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων που έχουν πιστωτικό υπόλοιπο. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης θα γνωστοποιηθεί στους ασφαλισμένους μαζί με το ειδοποιητήριο εισφορών ΕΦΚΑ Μαρτίου 2018.
4. Τα ειδοποιητήρια ΕΤΕΑΕΠ (τρέχοντα και αναδρομικά) θα εκδοθούν τον Ιούλιο του 2018. Η αναδρομική καταβολή των εισφορών ΕΤΕΑΕΠ 2017 θα γίνει σε δόσεις, ισάριθμες με τους μήνες της καθυστέρησης μέχρι την έκδοση των ειδοποιητηρίων.
5. Ευρωπαϊκά κονδύλια για την επιδότηση της άσκησης των δικηγόρων υπάρχουν, προκειμένου όμως να διατεθούν, πρέπει να ενταχθούν οι ασκούμενοι στα μητρώα μαθητείας του ΟΑΕΔ. Προς τούτο, το υπουργείο δεσμεύθηκε να προβεί στην αναγκαία συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, για να γίνουν οι απαραίτητες διοικητικές ρυθμίσεις.
6. Εντός του έτους θα ολοκληρωθεί (τμηματικά) ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΦΚΑ για όλους τους ασφαλισμένους και θα δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά τα ισχύοντα στο taxis.

Η δικηγορική αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον πρόεδρο της Ολομέλειας και πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Ευστάθιο Κουτσοχήνα, Πάτρας Θανάση Ζούπα, Καστοριάς Γεώργιο Μπαλιάκα, Ηλείας Δημήτρη Δημητρουλόπουλο, Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο και το σύμβουλο της Ολομέλειας σε θέματα ασφαλιστικού, Διονύση Ρίζο.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Συνάντηση έξι σημείων δικηγόρων και Αχτσιόγλου Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top