• ΡΟΗ

    9 Μαρ 2018
    - Δημοσιεύτηκε - 9 Μαρ 2018 - 3:00 μ.μ.

    Αφράτη πορτοκαλόπιτα

    Το πορτοκάλια είναι εποχής, πολύ γλυκά και μυρωδάτα. Αξιοποιήστε τα σε ένα ζουμερό κέηκ.
    Υλικά
    • 240 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο +λίγο βούτυρο για το πυρέξ
    • 240 γραμμάρια ζάχαρη +2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 240 γραμμάρια αλεύρι
    • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 4 πορτοκάλια ζουμερά

    Εκτέλεση
    • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    • Πάρτε το ξύσμα από τα 4 πορτοκάλια
    • Σε μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, δουλέψτε καλά, να ασπρίσει
    • Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα
    • Προσθέστε τον χυμό από 2 πορτοκάλια
    • Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα
    • Ψήστε 40 λεπτά (50 λεπτά, αν το μαχαίρι δεν βγαίνει στεγνό)
    • Στο μεταξύ ετοιμάστε ένα σιρόπι: Χυμό από 2 πορτοκάλια, με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, σε κατσαρολάκι
    • Βράστε το για 6 λεπτά
    • Αν θέλετε το γλυκό εκτός πυρέξ, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το, πριν το περιχύσετε με σιρόπι
    • Αλλιώς, μέσα στο πυρέξ, περιχύστε λίγο λίγο το γλυκό με σιρόπι, να γίνει ζουμερό


  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αφράτη πορτοκαλόπιτα Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top