• ΡΟΗ

  11 Μαρ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 11 Μαρ 2018 - 4:03 μ.μ.

  Γαλλία: Παμψηφεί Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου η Μαρίν Λεπέν

  Λαμβάνοντας το 100% των ψήφων η Μαρίν Λεπέν, επανεξελέγη όπως αναμενόταν πρόεδρος του δεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στη Γαλλία. Ήταν άλλωστε η μοναδική υποψήφια. 
  Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στιβ Μπρουά, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του 16ου συνεδρίου του κόμματος στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας, ότι υπήρξε ένα 2,87% που ήταν λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια,  χωρίς να αναφέρει τον αριθμό εκείνων που μετείχαν στη ψηφοφορία με επιστολή ψήφο.
  Έτσι η  49χρονη Λεπέν αρχίζει μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, που διοικεί από το 2011, όταν διαδέχτηκε τον πατέρα της.
  Ο Ζαν Μαρί Λεπέν χάνει από σήμερα τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του Εθνικού Μετώπου
  Τα περίπου 1.500 μέλη που ήταν παρόντα στο συνέδριο ενέκριναν εξάλλου σε ποσοστό 79,7% (έναντι 20,2% κατά) τα νέα καταστατικά του κόμματος που καταργούν την επίτιμη προεδρία, ανακοίνωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.
  Ο τίτλος του επίτιμου προέδρου είχε δοθεί στον Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος προήδρευσε του κόμματος επί 39 χρόνια, από το 1972 έως το 2011. Ωστόσο λόγω των επανειλημμένων εμπρηστικών δηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου είχε ήδη αποκλειστεί από το κόμμα το 2015 από την κόρη του.
  Η Μαρίν Λεπέν αρχίζει την τρίτη θητεία με φιλοδοξία να «αποδαιμονοποιήσει» Το Εθνικό Μέτωπο για να το μετατρέψει σε κόμμα εξουσίας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της αυτής, θα προτείνει το απόγευμα στα μέλη ένα νέα όνομα για το κόμμα.
  Ο αποκλεισμός του Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε προκαλέσει μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ πατέρα και κόρης.
  Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν που εξέδωσε τα απομνημονεύματά του δέκα μέρες πριν από το συνέδριο, τελικά δεν πήγε σε αυτό, για πρώτη φορά από το 1972. Είχε ήδη προειδοποιηθεί από τη διεύθυνση του FN ότι θα του απαγορευόταν η είσοδος καθώς είχε αποκλειστεί από μέλος του κόμματος.
  Ο 89χρονος πατριάρχης της γαλλικής καθαρά δεξιάς που απολαμβάνει ακόμη μεγάλη δημοτικότητα ανάμεσα στους υποστηρικτές του FN προτίμησε να περάσει το Σάββατό του σε βιβλιοπωλείο του Παρισιού υπογράφοντας το βιβλίο με τα απομνημονεύματά του, η επιτυχία του οποίου οδήγησε σε ανατύπωση.
  « "Il n'y est de richesses que d'hommes", nous le savons. Vous êtes l'avant-garde de la reconquête nationale. Vous avez cette énergie, cette volonté, ce talent. J'ai besoin de vous. Le pays a besoin de vous ! » #CongrèsFN2018 pic.twitter.com/oisGVmzRrW
  — Marine Le Pen (@MLP_officiel) March 11, 2018

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Γαλλία: Παμψηφεί Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου η Μαρίν Λεπέν Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top