27 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 27 Μαρ 2018 - 5:13 μ.μ.

Κοντονής κατά Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας

Μήνυμα στην Τουρκία για την συνεχιζόμενη προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου για θέματα λειτουργίας της δικαιοσύνης.
«Ελπίζω να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας, αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Στ. Κοντονής.
Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «η Τουρκία ενω στα διεθνή Fora δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επι της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, οπως θεωρεί και η Κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα, αλλά δυστυχώς σε ένα κλίμα έντασης ,το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας».
Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους του Ανώτατου Δικαστηρίου , είπε ότι πραγματοποιήθηκε ενόψει της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στον οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων.
Τέλος, ο Στ. Κοντονής κατέληξε:«Είχαμε μια παραγωγική και πολύωρη συζήτηση. Μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις για χρόνια προβλήματα της δικαιοσυνης».
newsone.gr
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Κοντονής κατά Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top