• ΡΟΗ

  26 Μαρ 2018
  - Istioforos news, 26 Μαρ 2018 - 10:48 μ.μ.

  Άγρια κόντρα Τσακαλώτου – Κουτσούκου στη Βουλή λόγω… Κουτεντάκη

  Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γ. Κουτσούκου, πυροδότηση η επιλογή Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή.

  Ο κ. Κουτσούκος καταλόγισε στον Ευ. Τσακαλώτο ότι διόρισε τον πολιτικό του υφιστάμενο, κορυφώθηκε η αντιπαράθεση κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

  «Η Αριστερά και οι ΠΑΟΚτζήδες έχουν ένα κοινό, είναι μεγαλόκαρδοι ποτέ δεν έχουν μικροπρέπεια και ως ΠΑΟΚτζής μπορώ να δεχθώ ότι ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ δεν ήταν κάποιος ΠΑΟΚτσής αλλά ο Μουστακίδης που έδινε φοβερές πάσες και κάρφωναν οι άλλοι», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνέχισε: Τέτοια ερώτηση που κάνει ο κ. Κουτσούκος είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορούμε να τον λέμε από δω και πέρα Μουστακίδη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να εξηγήσω την τεράστια διαφορά διαδικασίας στο τι γινόταν παλιότερα και τι γίνεται τώρα.

  Ο κ. Τσακαλώτος, αντιγύρισε με σκωπτικό τόνο τις κατηγορίες του βουλευτή – στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης – ότι παρέβλεψε όλη την θεσμική διαδικασία για να διορίσει ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικό του υφιστάμενο, σε έναν θεσμό, ο οποίος πρέπει να ελέγχει τον προϋπολογισμό του κράτους, που εισηγείται ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή. “Δεν κάνατε καν μια αξιοπρεπή επιλογή, να βάλετε έναν καθηγητή που να είναι δικός σας μεν, αλλά όχι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός σας. Δεν έμεινε και κανένας που να μην μισθοδοτείται από το Δημόσιο“, είπε ο κ. Κουτσούκος για να λάβει την απάντηση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός που “καρατόμησε” σε ένα βράδυ την κ. Μπαλφούσια, όταν στην Έκθεσή της διαπίστωνε ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. Απεναντίας, είπε, αυτή η κυβέρνηση διατήρησε στην θέση του τον Παναγιώτη Λιαργκόβα, χωρίς κανείς να αξιολογήσει αρνητικά ότι ανήκει στην ΝΔ, μέχρι το πέρας της θητείας του. Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος, αντιπαρέλαβε “απέναντι στις τακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων” και το προσωπικό του παράδειγμα αφού δήλωσε “πάντα έτοιμος στην κριτική” και μάλιστα χωρίς να έχει καμία σημασία αν η κριτική αυτή προέρχεται από τον πολιτικό του υφιστάμενο αλλά από τους πολίτες που συναντά. Ακόμη, ανέφερε ότι ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης έκανε μια εξαιρετική δουλειά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το γεγονός ότι “έχουμε πάντα πλεόνασμα είναι από την δική του δουλειά” ενώ επισήμανε ιδιαιτέρως ότι είναι βαθύς γνώστης των δημοσιονομικών του κράτους. “Εμείς διαλέγουμε ανθρώπους – αντιθέτως με εσάς – επειδή έχουν αξία και ξέρουμε να ξεχωρίζουμε αυτούς που είναι άξιοι και αυτούς που δεν είναι. Να ξέρετε ότι μέσα από το αναπτυξιακό μας σχέδιο είναι να χτυπήσουμε το πελατειακό κράτος, γιατί το χτίσατε 30 χρόνια, το αγαπήσατε για 30 χρόνια και αν επιστρέψετε θα υπάρχει για άλλα 30 χρόνια. Για αυτό δεν σας θέλουμε πια, γιατί αυτό το πελατειακό κράτος είναι συνώνυμο με το ΠΑΣΟΚ, έχει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, εσείς ήσασταν οι εμπνευστές του και εσείς θα το συνεχίζατε“, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών προς τον ερωτώντα βουλευτή της ΔΗΣΥ.

  “Θυμάμαι ότι η κα Μπαλφούσια πριν από τον Τάκη Λιαργκόβα έκανε μια Έκθεση που έλεγε ότι δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ο κ. Βενιζέλος την έδιωξε την άλλη μέρα. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος το δικαιολόγησε γιατί οι διεθνείς οργανισμοί έλεγαν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Όταν το ΔΝΤ προφανώς το έλεγε αυτό, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να είναι στο πρόγραμμα. Αλλά εγώ δεν μπαίνω στην ουσία, είτε λάθος έκανε η κα Μπαλφούσια, είτε σωστά, την άλλη ημέρα την έδιωξαν“, συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος.

  Αντιπαρέβαλε, με την πρακτική της σημερινής κυβέρνησης, λέγοντας: “Όταν ήρθαμε εμείς στα πράγματα κρατήσαμε τον κ. Λιαργκόβα για όλη την θητεία του. Μόνο μια φορά είχαμε διαφωνία – στα ΜΜΕ – και του εξήγησα ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος αφού υπολόγιζε τα επιτόκια που ήταν υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να πληρώνει για τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Λιαργκόβας – που είναι πολύ σοβαρός – μου απάντησε ότι “έχεις δίκιο Ευκλείδη, δεν είχα τα στοιχεία” και ίσως μου έκανε μια κριτική ότι ίσως τα στοιχεία θα έπρεπε να τα είχε πιο νωρίς. Η θητεία του λοιπόν τελείωσε και βάλαμε κάποιον άλλο“.

  Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούκο για την ερώτησή του χαρακτηρίζοντάς τον “πασαδόρο του ΠΑΣΟΚ” και παρομοιάζοντας με τον παλαιό “πασαδόρο” Μουστακίδη, εννοώντας ότι του έδωσε “καλή πάσα” για να “μπορέσει εκείνος να καρφώνει” για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ στην δημόσια ζωή επί πολλά χρόνια.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Άγρια κόντρα Τσακαλώτου – Κουτσούκου στη Βουλή λόγω… Κουτεντάκη Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top